adscode
adscode

Edirne'de Obeziteyle Mücadelede İlginç Yöntem

Valilik genelgesiyle asansörler üçüncü kattan sonra kullanılabilecek.

Edirne'de Obeziteyle Mücadelede İlginç Yöntem
Sağlık
Edirne'de, obeziteyle mücadele çalışması kapsamında, valilik genelgesiyle asansörler üçüncü kattan sonra kullanılabilecek. 
 
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Valilik toplantı salonundaki, " Asansör Yerine Merdiven Kullanalım Projesi"nin tanıtımında,Edirne Valiliğinin, sağlıklı bir toplum için yürüttüğü projelere bir yenisini eklediğini söyledi. 
 
Kamu ve özel sektör kuruluşlarında, asansörlerin ilk üç katta çalışmayacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir projeye imza atıyoruz.  Bundan böyle gerek kamu gerekse özel sektördeki tüm asansörlerin ilk 3 durağı iptal edilecek. 3 durak iptal edilmek suretiyle dördüncü durağa kadar asansörle çıkılmaması uygulamasını sağlık açısından başlatıyoruz. Uygulama yarından itibaren başlayacak. Daire amiri, merdiven çıkamayacak rahatsızlığı bulunanlara asansör kullanma izni verecek."
 
Tuz, şeker ve hijyene yönelik denetimler

 
Şahin, daha önce sağlıkla ilgili projeleri kapsamında da tek şeker kullanımı, tuzlukları restoran masalarından kaldırma, kafe ve kahvehanelere bulaşık makinesi, berberlerde steril alet bulundurma zorunlulukları getirdiklerini hatırlatarak, yeni yıldan itibaren konuya ilişkin denetimlerin sıkılaştırılacağını kaydetti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)