adscode
adscode

Efsanevi filmlerin müzikleri Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahnede!

Bilkent Senfoni Orkestrası 18 Haziran'da Bilkent Odeon’da Film Müzikleri Konseri verecek.

Efsanevi filmlerin müzikleri Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahnede!
Kültür Sanat
Bilkent Senfoni Orkestrası Ankara'nın en büyük yarı açık amfi tiyatrosu olan Bilkent Odeon'da efsanevi filmlerin müziklerini seslendirecek. Konseri Işın Metin yönetecek. Keman solo BSO Konzertmeister Yardımcısı Irina Nikotina, trompet solo BSO Trompet Grup Şefi Julian Lupu, trombon solo BSO Trombon Grup Şefi Cem Güngör tarafından seslendirilecek.

Yaşayan en ünlü film müziği bestecilerinden John Williams'ın Yıldız Savaşları (Star Wars), Superman, Indiana Jones, Schindler'in Listesi (Schindler’s List), Bir Geyşanın Anıları (Memoirs of a Geisha) ve Harry Potter; Hans Zimmer'in Gladiator; Ennio Morricone'nin Cennet Sineması (Cinema Paradiso) film müziklerinden bölümler seslendirilecek.

Son yılların en popüler film serilerinden Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) Klaus Badelt tarafından bestelenmiş müzikleri de BSO'nun seslendireceği eserler arasında.

John Williams'ın Schindler'in Listesi filmindeki ünlü keman solosu BSO Konzertmeister Yardımcısı Irina Nikotina tarafından seslendirilecek. Yönetmenliğini Roman Polanski’nin yaptığı Frantic filminde yer alan  Astor Piazzolla'nın ünlü Libertangosunu BSO Trompet Solisti Julian Lupu yorumlayacak.

1960-70'li yıllar arasında yayınlanan ünlü televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan Görevimiz: Tehlike'nin (Mission: Impossible) Lalo Schifrin'in yazdığı çok sevilen teması da konser programında bulunuyor.

Bilkent Senfoni Titanic (Müzik: James Horner) ve Andrew Lloyd Webber'in sinemaya da uyarlanan ünlü müzikali Evita’dan bölümleri de dinleyicilere sunacak.

Ayrıca Al Pacino’ya  En İyi Aktör Oskarı’nı kazandıran Kadın Kokusu’nun (Scent of a Woman) ünlü dans sahnesindeki Por Una Cabeza adlı tango (Müzik: Carlos Gardel) ve edebiyat tarihinin gelmiş geçmiş en etkileyici hikâyelerinden Yüzüklerin Efendisi’nin (The Lord of the Rings) Howard Shore tarafından bestelenmiş ödüllü müziklerinden ünlü bölümler seslendirilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)