adscode
adscode

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları eğitime hazırlanıyor

62 yıllık Ege Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve seçkin eğitimcilerin kuruculuğunda 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları misyon…

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları eğitime hazırlanıyor
Eğitim
"Hayatımızın her alanında çok sık rastladığımız “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” sözü bugün içinde bulunduğumuz eğitim öğretim sistemi içinde çok şey ifade etmeye başladı. Artık dünyada herkes tarafından kabul edilen bir geçek var “Bir anne ve babanın çocuğuna bırakabileceği en büyük miras onlara yaptığı eğitim yatırımıdır.” Bundan dolayı bu değişim ve dönüşüm en çok da en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bizleri ilgilendirmektedir.
Dün çocuk yetiştirmek zordu. Bugün bu değişim ve dönüşümden dolayı çok daha zor!
Son 20 yılda elde edilen bilgilerin son 4000 yılda elde edilen bilgilerden fazla olduğunu bugün hepimiz biliyoruz. Bu veri bile artık çocuk yetiştirmede oyunun kurallarının ne kadar değiştiğinin kısa bir özetidir. Ulusal ve uluslararası arenadaki değişimler, globalleşme, teknoloji, güvenlik ve her yerde artan rekabet bunun en iyi göstergesidir.
Bugün bir çok dünya devleti giderek eğitim sektörünü özel sektöre devrediyor ve eğitim sektöründen çekiliyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan bir çok dünya ülkesinde özel öğretim sektörü her geçen gün daha çok güçleniyor ve pazar payı büyüyor.
Türkiye’de ise, anaokulundan liseye kadar ki toplam öğrenci sayısı 20 milyon, özel okulda okuyan öğrenci sayısı 1 milyon civarında… Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren okul sayısı 8 bin, kampüs sayısı ise 2000 civarında… Özel okulların MEB’e bağlı devlet okullarına göre pazar payı %5 civarında… Ortalama her 20 öğrenciden sadece 1 tanesi özel okula gidebilmekte... Yani Türkiye'de özel öğretim sektörü büyümede dünya ortalamasının çok gerisinde. Son yıllarda bu pazarın büyümesinde ciddi çalışmalar olmaya başlamıştır. 

Çok yakında hâlihazırdaki pazar payı 3 kat büyüyecek, özel okullarda okuyan öğrenci sayısı 3,5 milyon civarına ulaşacak, özel okul sayısı 40 bin, kampüs sayısı ise 10 bin civarında olacaktır. Yerel okullar ihtiyacı karşılamadığından dolayı yoğun bir markalaşma dönemi yaşanacak, bu süreci öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin beklentilerini karşılayabilen güçlü kurumlar devam ettirebilecektir.

Biliyorsunuz Türkiye'de ve dünyada her 20-25 yılda bir öğrenci kuşağı, veli kuşağı ve öğretmen kuşağı değişir. Bununla beraber, özel okullar da kendi içinde bir değişim ve dönüşüm yaşarlar. Ülkemiz de 2000’li yıllardan itibaren 3.kuşak özel okulculuğa geçiş yapmıştır. Yeni nesil veli grupları oluşmuş, sayıları da hızla artmaktadır. Ve bu yeni nesil velilerin özel okullardan beklentileri farklıdır.

Günümüz dünyasında kaliteli eğitimin yolu artık; yükseköğretim, ortaöğretim, ilköğretim ve okul öncesi öğretimi tek bir çatı altında toplayarak yenilikçi ve idealist bir eğitim anlayışı ile çocuklarımızı geleceğin dünyasına göre hazırlamaktan geçmektedir.
Tüm anne ve babalar çocukları için daha fazla eğitim yatımı yapmak istiyorlar. Daha fazla seçenek arıyorlar.

Dikkat edersiniz son zamanlarda eğitimde bir çok yeni argüman devreye girmeye başladı. KODLAMA, STEM, MAKER, ROBOTİK, 4. Endüstriyel devrimin eğitime yansımaları gibi... Ve bu tür çalışmaların, sizin de bildiğiniz üzere üniversite desteği olmadan sağlıklı yürütülmesi mümkün değildir. Aynı zamanda ülkemizdeki sınav gerçeğini atlamadan, velilerimize ve öğrencilerimize Türkiye genelinde öğretim vermek, velilerimizi dışarıdan ek eğitim öğretim hizmeti almaya gerek kalmadan çocukları sınavlara hazırlamak bizim için önemli bir misyondur.
“Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir, yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir.” Öğrencilerimizin her birini en iyi şartlarda, en doğru yöntemlerle, geleceğin dünyasına hazırlayacağımıza; Atatürk’ün açtığı yolda hedefimize durmadan ilerleyeceğimize söz veriyoruz.
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları olarak biz, 62 yıllık köklü bir geçmişe sahip Ege Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve desteğiyle, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, özel okulculuğa üniversite bakış açısı getirdik. Beslenme, servis, güvenlik, yayıncılık ve okul araç gereçlerinin temininde Bilfen Şirketler Grubu’nun çözüm ortaklığı; okul yapılarımızda Denar Grup güvencesiyle ezber bozan bir eğitim kurumu olarak Özel öğretim pazarına çok güçlü bir giriş yaptık.
Misyonumuz ve yapı taşımız; Cumhuriyetimizin temel değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı, yüzü Batı’ya dönük, dünya ile rekabet edebilecek bireyler ve nesiller yetiştirmek, dünya çapında eğitim alanında saygı duyulan, çocuklara güç ve ilham veren bir eğitim ağı oluşturmaktır.
Bu noktadan hareketle kısa, orta ve uzun vadede 3 temel hedef belirledik;
Kısa vadedeki hedefimiz; 4 yıl içerisinde Türkiye’de Ege Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısı kadar öğrenci sayısına ulaşmak ve bir nebze de olsa Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği getirmektir. Bu noktadan hareketle Türkiye’nin dört bir yanında okul yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Biliyorsunuz birçok sektörde Türkiye’nin uluslararası arenada bir eğitim markası yok. Hele ki k12 düzeyinde hiç yok. Birçok gelişmiş dünya ülkesine baktığımızda eğitim turizminden ne kadar gelire sahip olduklarını biliyoruz. Bu anlamda orta vadedeki hedefimiz; birçok ülkede uluslararası okullar açmaktır.

Dünyada birçok sektöre, o sektör ile ilgili lobilerin yön verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz… Uzun vadedeki hedefimiz; dünyada oyun kurucu bir eğitim markası olmaktır.
Ülkemiz için yapabileceğimiz en büyük ve nitelikli yatırım, eğitim yatırımdır. Bu nedenle ülkemizin çocukları ve gelecekleri adına her okul için yaklaşık 10 Milyon dolar olmak üzere, önümüzdeki 5 yıllık süreçte yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapmayı; öğretmenler ve okul personeli başta olmak üzere 10 bin kişiye iş istihdamı sağlamayı hedefliyoruz.

Kısacası Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları olarak; yeni dünyada hüküm sürecek bilimsel eğitim öğretim anlayışımız, güçlü akademik yayınlarımız, yabancı dil eğitimimiz, ihtiyaç ve beklentilere göre tasarlanmış fiziki şartlarımız, eğitimde olmazsa olmaz olan güvenlik, sağlık ve beslenme anlayışımız ve güçlü çözüm ortaklarımız ile özel öğretim pazarına güçlü bir giriş yapmanın gururunu sizlerle paylaşıyoruz.

Doğru, kaliteli, nitelikli bir eğitim için Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları; 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul Ataşehir Kampüslerinde Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul birimlerinde hizmet verecek. Velilerimizin yoğun ilgisine ve desteğine teşekkür etmeyi borç biliriz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)