adscode
adscode

EGE ÜNİVERSİTESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör Vekili:    Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu

Kuruluş tarihi: 1955

Bulunduğu il: İzmir

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Edebiyat, Eğitim, Fen, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hemşirelik, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Su Ürünleri, Tıp, Ziraat olmak üzere 15 fakültesi, 9 enstitüsü, 5 yüksekokulu, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, 10 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 18.881 ön lisans, 35.035 lisans, 9.318 lisansüstü olmak üzere 63.234 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 918 profesör, 385 doçent, 393 yardımcı doçent, 191 öğretim görevlisi, 203 okutman, 874

araştırma görevlisi, 119 uzman, 2 eğitim öğretim planlayıcısı olmak üzere 3.085 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere çeşitli kurum, vakıf, dernek ve şirketler tarafından burs veriliyor. Bu kurumların başında KYK geliyor.

Yurt olanakları: 13 bloktan oluşan Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde tek ve çift kişilik oda alternatifleriyle öğrencilere kesintisiz hizmet veriliyor. Kampüste KYK’ya bağlı 3804 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 63 öğrenci kulübü var. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 

Erasmus+ kapsamında 503 ikili sözleşmesi bulunuyor. Ege Üniversitesi, AB ülkeleri ile yürüttüğü akademik değişim programlarının yanı sıra ABD, Japonya, İsrail, Çin gibi ülkelerle de ilişkilerini sürdürüyor. İşbirliği protokolü imzaladığı 82 yurt dışı üniversitesiyle yaptığı ortak çalışmalarla çok sayıda araştırma imkânı yaratarak, uluslararası bilgi alışverişinde bulunma yönünde önemli adımlar attı. 

Öğrenciler neden sizi seçmeli?

62 yıllık köklü geçmişe sahip Ege Üniversitesi; geleneksel ders anlatımından uzaktan öğrenmeye; seminerlerden uygulamalara dayanan aktif eğitimiyle zengin sosyal ve kültürel etkinliklerden, çok sayıda açık ve kapalı spor alanlarına kadar tüm faaliyet ve olanaklarıyla öğrencilerin eğitim, araştırma ve sosyal-kültürel alanda 360 derecelik bir bakış açısına ulaşmalarını sağlar. Son teknoloji cihazlarla donatılmış 93 genel amaçlı bilgisayar laboratuvarı, fakülte ve yüksekokullarda 477 bilimsel araştırma laboratuvarı ve 159 öğrenci laboratuvarı, 24 saat kesintisiz internete ulaşabilmeyi sağlayan teknolojik altyapısıyla binlerce bilgisayarı, klinikleri, deneme istasyonları, atölyeleri, fabrika ve çiftliklerinde gerçekleştirilen uygulama ve stajlarla, öğrencilerin deneyim kazanmalarını teşvik eden, bilgiye hızlı erişim sağlayan gelişmiş bilgisayar altyapısına sahip bir üniversite olması bakımından iyi bir seçimdir.

Çok sayıda eğitim birimi akredite edilmiş olan, geçmişin birikimini geleceğe aktaran, çok yönlü, araştırıcı ve üretken bireyler yetiştiren, nitelikli mezunları iş dünyasında tercih edilen, kaliteli eğitimini mükemmel kampüs yaşamıyla birleştiren Ege Üniversitesi, dünya üniversiteleri sıralamalarında farklı kriterlere göre en iyi 500-1000 üniversite arasında Türkiye’den listeye giren üniversiteler arasındadır. Ayrıca, TÜBİTAK ARDEB istatistiklerine göre 2015 yılında; 423 proje ile TÜBİTAK'a en fazla proje önerisinde bulunan 1. üniversitedir. Ege Üniversitesi 27.449.055 metrekarelik bir alan üzerine kurulan 75.000 kişilik bir kampüs kenttir. Bu kampüste üniversite yaşamını tatmak, dışarı çıkmadan her türlü ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmek, beklentilerini gerçekleştirecek eğitimi almak isteyen tüm öğrencileri Ege Üniversitesi’ne bekliyoruz.

İletişim bilgileri: www.ege.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)