adscode
adscode

Ege'de 2 bin çocuğa kodlama eğitimi verilecek

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında Ege Bölgesi genelinde ise 2 bin çocuğa kodlama eğitimi verilecek.

Ege'de 2 bin çocuğa kodlama eğitimi verilecek
Eğitim
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen "Yarını Kodlayanlar" projesi kapsamında İzmir'de bu yıl 750 çocuğa kodlama eğitimi verileceği, Ege Bölgesi genelinde ise 2 bin çocuğa ulaşılacağı belirtildi.

Yarını Kodlayanlar Projesi İzmir programının tanıtımı amacıyla kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan, İzmir'in müşteri portföyü açısından önemli, dijitalleşme konusunda liderlik etmesi açısından da farklı bir kent olduğunu ifade etti.

İzmir'de son 5 yılda yaptıkları altyapı yatırımlarının 210 milyon lirayı geçtiğini anlatan Deegan, özellikle fiber ağını geliştirme konusuna önem verdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin dijitalleşme sürecine yönelik bir çalışma yaptıklarını, burada işletmelerin dijitalleşme endekslerini ölçtüklerini aktaran Deegan, "İzmir'in dijitalleşme endeksi yüzde 50'nin üzerinde çıktı. Bu, iyi bir sonuç ama bunu büyütme fırsatı var." dedi.

"Teknolojiyi üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Dijitalleşme hedefi için öncelikle çocukların eğitilmesi gerektiğini, bu doğrultuda "Yarını Kodlayanlar" projesini bu yıl 30 ilde 135 eğitmenle 10 bin çocuğa ulaşacak şekilde organize ettiklerini dile getiren Deegan, şu değerlendirmede bulundu:

"Proje sayesinde çocuklarımızın yeni teknolojilere erişimini artırmayı ve teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemde İzmir'in öncülüğünde Ege Bölgesi'nde toplamda 2 bin çocuğa ulaşmayı amaçlıyoruz. İzmirli çocuklarımızın proje kapsamında alacakları eğitimle ülkemizin bilgi toplumuna dönüşme yolunda öncü bir rol üstleneceğine inanıyoruz."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)