adscode
adscode

"Eğitim bir gün değil, bugün değişecek"

GEO Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Talia Büke, Eğitim Ajansı'ndan Arzu Kalaylı'nın sorularını yanıtladı ve GEO Koleji hakkında merak edilenleri anlattı.

"Eğitim bir gün değil, bugün değişecek"
Eğitim
Güncelleme : 01-Feb-19 12:07

Geo Koleji'ni biraz anlatır mısınız?

Öncelikle ben kendimi anlatayım, nasıl başladığımı anlatayım. 20 yıl devlet okullarında, 10 yıl da özel okullarda deneyimim var. Sadece tek bir özel okulda çalıştım, kuruluş aşamasından 8. sınıfa kadar getirdim çocukları. Branşım da olduğu için ve ilk öğrencilerimiz olduğu için o çocukları 8. sınıftan mezun ederek ayrıldım. Dolayısıyla oradaki birikimimi, 30 yılın tecrübesini buraya aktarmak için heyecanla başladım. Birikimlerimi GEO Koleji'nde kullanmak için buradayım.

GEO Koleji'nde "Eğitim bir gün değil, bugün değişecek" mottosuyla başladık biz işe ve değiştiriyoruz da.

İki kampüs olarak başladık Balmumcu ve Ataşehir olarak ama gelecek yıllarda daha çok velimizi, daha çok öğrencimizi dokunarak değiştirmek ve büyümek niyetindeyiz.

 

GEO Koleji'nin en büyük hedefi nedir?

Ülkemizi; çağdaş uygarlıkların ötesine taşıyacak bireyler yetiştirmektir.

Hedefimiz; eğitim ve öğretim felsefemizi özümseyen ve kendileri de birer sorgulayan birey olan meraklı, tutkulu ve erdemli GEO öğretmenlerimizin eliyle, yine felsefemize göre dizayn edilen okullarımızın çağdaş teknolojik donanımını kullanarak en az iki dili akıcı biçimde konuşan, iletişimi güçlü, toplumsal değerlere sahip üretken bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızın sorgulayan, eleştiren, öğrenmenin sorumluluğunu taşıyan, uluslararası bilince sahip, çevresine duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve her şeyden önce düzgün ve özgün birer "iyi insan" olmalarını sağlamaktır.

 

Sizi diğer okullardan ayıran özellikler neler?

"Eğitim bir gün değil, bugün değişecek" sloganıyla yola çıktık. Bunu da gerçekleştiriyoruz.

Eleştirel düşünen, iletişim kuran iş birliğine açık, yaratıcı çocuklar yetiştirmek bizi diğer okullardan farklı kılan özelliklerdir.

Öncelikli amacımız; çocuklarımıza yüzyıllar boyu oluşan bilgi birikimini nasıl kullanabileceğini öğretmenktir. Bilgi hiçbir zaman tek başına yeterli değildir. Bu bilgilerin ne anlama geldiğini ve onları hayatında nasıl uygulayacağını öğretmenin yolu, çocuklarımızın eleştiri odaklı düşünmelerini sağlamaktır. Çocuklarımıza neyin; neden, nasıl ve niçin olduğunu sorgulamayı öğretmektir. Sorgulamayı öğrenen çocuk; eleştirecek ve iletişim kuracaktır; iş birliğine girecek ve yeni şeyler üretecektir. Unutmayalım ki tüketen, üretmeyen toplumlar hızla değişen dünyaya ayak uydurmakta zorlanacaklardır. Sorgulayan çocuk kendisinin ve toplumun ihtiyaçlarına göre değişimin gerekliliğini fark edecek; değişecek ve değiştirecektir.

 

TİYATRO İLE İÇİÇEYİZ

 

Öğrenci sayınız ne kadar?

Balmumcu kampüsünde 97 civarında, Ataşehir kampüsümüzde ise 23 öğrencimiz var. Neden açtık 23 öğrenciyle? Bu soru gelebilir akıllara. Var olup kendimizi ispatlamak istedik yaptıklarımızla, eğitimimizle, sanatımızla, sporumuzla. Bir de Ataşehir kampüsümüz sanata ve spora gerçekten çok elverişli bir kampüs. Orada 470 civarı seyirci alabileceğimiz konferans salonumuz var, yarı olimpik kapalı yüzme havuzumuz var, kapalı ve açık basketbol sahalarımız var.

Balmumcu kampüsünde ise mini bir basketbol sahamız var ve gelecek dönem burada bir müzik okulu açıyoruz GEO Art Akademi adı altında.

Yani sanatı ve sporu çok önemsiyoruz ve destekliyoruz.

Drama ve satranç dersimiz ders saati olarak veriliyor, inanıyoruz ki sanat ve spor olmadan eğitimde ilerleme olmaz. Varacağımız hedefe sanat ve spor ile ulaşacağız.

Sezonluk Tiyatro Mie ile anlaştık. Öğrencilerimizin her an tiyatro ile içiçe olması çok önemli ve her öğrencimize mutlaka izlettiriyoruz.

280-300 civarı katılım var, gönüllü devlet okulları da davet ediyoruz, diğer okullardan da çocukların katılımını sağlıyoruz. Tiyatro izlemeye gelebiliyorlar,ücretsiz olarak.

 

HİÇBİR ŞEY ÖĞRETMENİN ÖNÜNDE DEĞİL

 

Öğretmen seçiminizi nasıl yapıyorsunuz?

30 yıllık öğretmenim, tüm tecrübemi öğretmen alımında da kullanıyorum. Öğretmeni seçerken çok özen gösteriyoruz.

Hatta veliler soruyor, bu çocuklara ne yaptınız eve gelmek istemiyorlar diye biz de onlara "Biz yüreğimizi ortaya koyduk." diyoruz.

 

Öğretmen seçiminde kriterlerimiz var, bir form dolduruyoruz, müdürlerimiz inceliyor, onların uygun gördüğü bizi geliştirecek, bizimle ilerleyebilecek öğretmenleri kadromuza alıyoruz.

Siz istediğiniz kadar teknolojiyi işin içine koyun, binaları her şeyi yapın ancak hiç birşey öğretmenin önünde değil.

Dolayısıyla doğru model olan, bizim değerlerimizi taşıyan, sanatın ve sporun içinde olan öğretmenleri seçiyoruz.

 

Erken kayıt dönemine nasıl bakıyorsunuz?

Aslında velilerimizi ekonomik anlamda rahatlatan bir sistem. Biz de erken sezon kayıtları alıyoruz. Hem içeriden hem de dışarıdan gelen aday öğrenci alımları için özel bir indirim söz konusu.

 

Okulun fiyatları nasıl?

 

Anaokulu ve ilkokul, yemek dahil

Kardeş indirimi yapıyoruz.

 

Anaokulundan 9 sınıfa kadar eğitim veriyoruz. Lisede 10-11-12 sınıflara öğrenci almıyoruz; çünkü biz bir IB lisesiyiz. Şu anda aday adayıyız IB'ye, isteriz ki her çocuğumuz IB okusun uluslararası bir program, birçok üniversite de tanımaya başladı artık. Türk üniversiteleri de IB lisesinden mezun olanlara çeşitli burslar veriyorlar. Bir kere uluslararası ve kültürlerarası farklılıklara saygılı yetişiyor çocuklar, dünya vatandaşı olarak mezun oluyorlar. O yüzden 10-11-12. sınıf öğrencilerini almıyoruz bu yıl sadece hazırlık ve 9. sınıf var lisemizde.

 

 

Türkiye'deki eğitimin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Öğretmen mezun veren okullarımızın sayısı ve kalitesini attırarak iyi öğretmen yetiştirmenin eğitimimize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Fiziksel koşullarınızı, teknoloji imkanlarınızı, eğitim içeriğinizi ne kadar iyileştirseniz de öğretmen, en önemli faktördür. Öğretmenlerimiz, doktorlar gibi uzman öğretmenlerin yanında pratik yapmalı ve görevine başladığı zaman donanmlı olarak başlamalıdır. Öğretmenlerimiz her şeyden önce işini yüreğiyle yapmalı, doğru model olmalı ve sevgi ve güvenin ön planda olduğu bir öğrenme ortamı sunmalı. Eğitim programları oluşturulurken kesinlikle işin mutfağında olan öğretmenlerin süreçte yer alması gerektiğini düşünüyorum.

Unutulmamalıdır ki her eğitim sistemi, öğretmenlerin omuzunda yükselir.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)