adscode
adscode

Eğitim fakültelerine getirilen barajı doğru buluyor musunuz? Peki Fen- Edebiyat Fakülteleri ne olacak?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, öğretmenlik bölümlerine girişte ilk 240 bine girme şeklinde başarı sıralaması şartının getirildiğini bildirdi.

Eğitim fakültelerine getirilen barajı doğru buluyor musunuz? Peki Fen- Edebiyat Fakülteleri ne olacak?
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak." dedi. 

LYS'de ilk 40 bine giremeyen Tıbba, ilk 150 bine giremeyen Hukuk'a, ilk 200 bine giremeyen Mimarlığa, ilk 240 bine giremeyen Mühendisliğe geremiyor. Şimdi de eğitim fakülteleri için 240 bin barajı getirildi. Peki siz başarı sıralaması şartını doğru bir adım olarak görüyor musunuz?

240 bin barajı öğretmenlik bölümleri için yeterli mi?

Baraj getirilen fakülteler arasında yer almayan fen- edebiyat fakülteleri ne olacak?



Yorumlarınızı bekliyoruz... Bize "editor@egitimajansi.com adresinden mail atabilir ya da haberin altına yorum bırakabilirsiniz.


Konuya ilişkin anketimize katılmak için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)