adscode
adscode

Eğitim, İşsizlik ve Gençler!

Duble seçimin galibi kesinlikle gençler olacak. Niye mi? Çünkü seçimi kazanmak isteyenler, önce onları kazanmak zorunda. Akıllı ve inandırıcı proje üretmeyenlerin işi zor hem de çok zor!..

Eğitim, İşsizlik ve Gençler!
Günün Yazısı
Yetişkinler hala takım tutar gibi siyasi parti tutsa da, gençler, hemen her konuda olduğu gibi "akıl"dan yana.
"Kim bana, doğru bir gelecek sunuyorsa, oyum ondan yana" diyor, başka bir şey demiyorlar...

Sınavlardan, vaatlerden, işsizlikten ağızları öylesine yanmış ki, vaat değil, proje istiyorlar, Peki bütün bunlar ne kadar zamanda, kim tarafından yapılacak?" diyorlar. Yani isim istiyorlar...

Tombaladan çıkar gibi Bakan seçme sisteminden sadece onlar değil, eğitimle uzaktan yakından ilgisi olan herkese gına gelmiş durumda. Kim Milli Eğitim Bakanı olacak, işsizlik konusunda hangi adımlar atılacak, bilim politikamız ne olacak, şimiden bilmek istiyorlar...

Cumhurbaşkanı adaylarının ve partilerin seçim manifestoları teker teker açıklanmaya başlandı. Şu ana kadar ikna edici proje ortaya koyan yok ama asıl kozlar belli ki son dakikada açıklanacak.

Umarız, tartışmaya zaman bırakırlar. Çünkü, artık lafla peynir gemisi yürümüyor.
Her kim, gençlik, işsizlik, eğitim ve bilim konusunda, her ne yapmak istiyorsa, çok iyi anlatmak zorunda. Yoksa yarı yolda kalırlar. Yaptıkları hatayı anladıklarında ise artık çok geç olur.

Sakın unutmayalım, bu kez, gençlerin güvenini ve oyunu hak edenler, sadece onların oyunu almakla kalmayacak, anne babaların da baş tacı olacaktır. Ve bu sayı, en az 40 milyon!..
Bizden hatırlatması...
Eğitimi, bilim, gençlik umurunuzda değilse de, bu kez, kendi geleceğiniz için ciddiye almak zorundasınız...



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)