adscode
adscode

Eğitim-Sen'den seçmeli dersler için dava!

Eğitim-Sen, ilköğretim okullarında öğrencilerin okul yönetimi tarafından oluşturulan gruptan derslerini seçmesine karşı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı’na dava açtı.

Eğitim-Sen'den seçmeli dersler için dava!
Sendikalar
Tebliğler Dergisi’nin 2018 yılı Mart sayısında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın İlköğretim Kurumları (ilkokul ve ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin Seçmeli Dersler Bölümünde Değişiklik Yapılmasına ilişkin 19.02.2018 gün ve 58 sayılı kararı yayımlandı. Bu kararın ekinde zorunlu dersleri ve seçmeli dersleri gösterir çizelge ve Çizelgenin Uygulanması İle İlgili Açıklamalar yer aldı.

Çizelgenin Uygulanması İle İlgili Açıklamalar’ın 2. maddesinde “Okullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanacak ve her okul yönetimi kendi imkanları doğrultusunda çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten bir grup oluşturulacaktır. Öğrenciler, kendi okullarında okul yönetimi tarafından oluşturulan gruptan derslerini seçeceklerdir.” denildi.

Bu maddenin seçmeli derslerin azami 10 dersle sınırlandırılmasını ve seçmeli dersler belirlenirken yalnızca okulun imkânlarının esas alınmasını kurala bağlandığını belirten Eğitim-Sen, bu maddenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)