adscode
adscode

"EĞİTİM UZAKTAN, MÜFREDAT YÜZ YÜZE OLMAZ!"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ uzaktan eğitimde uygulanan müfredat ve ders saatleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"EĞİTİM UZAKTAN, MÜFREDAT YÜZ YÜZE OLMAZ!"
Sendikalar

Açıklamaları şöyle;

Bilindiği gibi covid19 salgını nedeniyle 2020 Mart ayından itibaren yüz yüze eğitime ara verilmiş, 21 Eylül tarihi itibarıyla yeni eğitim-öğretim yılında belirli sınıflar için kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmeye başlanmış olsa da bütün kademelerde yüz yüze eğitime geçilemeden Kasım ayında tekrar yüz yüze eğitime ara verilmiştir.

Yüz yüze eğitime geçilen dönemlerde ilgili sınıflar için tam zamanlı bir yüz yüze eğitim değil, salgın nedeniyle dönüşümlü bir yüz yüze eğitim tercih edilirken yüz yüze eğitim uzaktan eğitim ile de desteklenmiştir.

Hal böyle iken MEB geçmişte yüz yüze eğitimde uygulanan müfredatı uzaktan eğitimde aynen uygulamaya çalışmaktadır. Aynı zamanda geçmişte tam zamanlı olan yüz yüze eğitimde görülen ders saatleri de uzaktan eğitimde aynen uygulanmaktadır. Uygulama gerektiren derslerin bile uzaktan verilmeye çalışılması uygun olmadığı gibi çocuklarımızın ekrana bu kadar uzun süre bağımlı olmasının olumsuz sonuçları da ilerleyen dönemlerde karşımıza çıkacaktır. Kaldı ki çocuklarımızın yüz yüze eğitimde alınan dersler kadar ekrandan ders alması pedagojik açıdan da uygun değildir.

Uzaktan eğitimde başka bir sorun ise uzaktan eğitime dahi ulaşamayan öğrencilerimizdir. Başta bu öğrencilerimiz olmak üzere uzaktan eğitimde öğrenme kayıpları gün geçtikçe artmaktadır.

Sağlık konusunda uzmanların görüşleri dikkate alındığında tüm dünyayı etkisi altına alan salgının uzun yıllar sürebileceği ifade edilmektedir. Bu durumda müfredat başta olmak üzere MEB mevcut şartlara göre gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.

Salgının başından itibaren dile getirdiğimiz bir husus olan, içerisinde eğitimin paydaşlarının yer aldığı Milli Eğitim Kurulu kurulmalı; müfredat, ders saatleri, telafi eğitimleri, ders süreleri başta olmak üzere yeni dönemle ilgili eğitimde yapılacak değişiklikler bu kurulda ele alınmalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)