adscode
adscode

Eğitim vitrinine rötuş!

Yeni öğretim yılı başlamak üzere ve eğitimin zirvesinde çok önemli değişiklikler gerçekleşiyor. YÖK Başkanı değişti. Milli Eğitim Bakanı’nın da istifa ettiği dilden dile dolaşıyor.

Eğitim vitrinine rötuş!
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 01-Aug-21 17:02

Peki, bu süreçte lise ve üniversitelerde binlerce kontenjan boş kalırsa sorumlusu kim olacak?

MEB ve YÖK’ün acil alması gereken kararlar var ve her iki kurumda da çok özel günler yaşanıyor.

YÖK’te, yeni Başkan kurul üyeleriyle daha oturup bir toplantı bile yapamadı. Oysa tercih süreci başlamak üzere ve barajlar konusunda acil karar alması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise neredeyse herkes işi gücü bıraktı Bakan Loto oynuyor.


Baraj puanlarının yüksekliği nedeniyle, bu yıl, üniversite kontenjanları dolmazsa, hiç kimse şaşırmasın.

Şu an için alınmayan barajı indirme kararı, birinci yerleştirme sonuna bırakıldığında hukuki sorunlar yaşanır, bu yüzden de o riski kimse üzerine almaz. Kontenjanlar da boş kaldığıyla kalır. Hem de kapıda milyonlarca öğrenci beklerken!..

Liselerde de en iyi okullarda kontenjan açıkları oluşmaya başladı.

Sınavla öğrenci alan okullarda kayıtlar bittiğine göre, öğrenciler bu okulları bırakıp nereye gidiyor? Keşke araştırılabilse...

Dahası, hem ilk ve orta dereceli okullarda hem de üniversitelerde yeni öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı ve yapılacak o kadar çok iş var ki, peki kim yapacak?..

Bakan istifa etti mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Hoca’nın istifa ettiğine yönelik çok yoğun söylentiler var. İstifa doğru ise yerine kim gelir?

Asıl merak edilen konu o!

MEB içinden mi, bürokrasiden mi yoksa Ziya Hoca gibi yakından tanıdığımız bir başka Hoca mı, hiç umulmadık bir isim mi?..

O kadar çok isim üzerinde duruluyor ki, onları gördükçe, “Gelen gideni aratır” demeden geçemiyorsunuz!..

MEB, istifa söylentileri asılsız ise en azından bu konuda bir açıklama yapmalı!

Ankara’dan gelen bilgiler, istifanın gerçekleştiği ve her an yerine yeni bir atama yapılacağı yönünde.

Ziya Hoca’nın yerine gelecek isim de belli ama siyasette resmi bir açıklama yapılıncaya kadar hiçbir şeyin garantisi yok! O yüzden, resmi açıklamaları beklemek en doğru olanı.

Bu arada 2014’ten bu yana YÖK Başkanı olarak görev yapan ve görev süresi 20 Temmuz’da sona eren Yekta Saraç’ın yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Erol Özvar atandı.

Özvar, 2009-2012 arası Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı’nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı.

YÖK’te nasıl bir düzenlemeye gidecek, hep birlikte göreceğiz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemiz, üniversitelerimiz ve gençlerimiz için en doğru olan ne ise bu konuda yoğun ve samimi bir çaba göstermesini dileriz.

MEB ve YÖK’te bunlar yaşanırken, ÖSYM kazanı da fokur fokur kaynıyor. Gidişattan memnun olan yok gibi. Bu durum bir değişim getirir mi onu da yine zaman gösterecek.

Ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)