adscode
adscode

Eğitimcilerin can güvenliği sağlanmalıdır

​Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devam eden terör olayları nedeniyle özellikle bazı ilçelerde eğitimcilerin can güvenliğinin tehlike altında olduğuna…

Eğitimcilerin can güvenliği sağlanmalıdır
Eğitim
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devam eden terör olayları nedeniyle özellikle bazı ilçelerde eğitimcilerin can güvenliğinin tehlike altında olduğuna şahitlik etmekteyiz" dedi.
Selvi, yaptığı şu açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Terör örgütü, daha önce de bölge insanının eğitilmesine, öğrenmesine, hayata hazırlanmasına engel olacak girişimlerde bulunmuştur. İnsanlığı cehaletin karanlığından kurtarmakla, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakla görevli öğretmenleri silahla korkutmanın, şiddetle sindirmenin, can güvenliğiyle tehdit etmenin kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Eğitimcilerin huzursuzluğu, tedirginliği her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu terör eylemleri, korkutma, yıldırma yöntemiyle öğretmen, öğrenci ve ailelerinde negatif psikolojik etki oluşturup, eğitimi engellemeyi, sekteye uğratmayı amaçlamaktadır. Yaşananlar, terör örgütünün içine düştüğü çıkmazı ve çaresizliği göstermesi bakımından ilginç, eğitimin önemini anlamamız bakımından ibret verici ve Türkiye'ye dönük saldırıların arkasındaki gerçek sebebi idrak etmemiz bakımından da manidardır. Eğitim davamız, bütün coğrafyamızı, milletimizin bütün evlatlarını kaynaştıran yüce bir davadır. Hiçbir öğretmen ve eğitim çalışanı, öğrencimiz, milletimiz hiçbir zaman bu tür iğrenç eylemlere prim vermemiş, baskılara boyun eğmemiştir, eğmeyecektir de. Namlusu eğitimcilere dönen bu menfur olaylar karşısında yetkilileri eğitim çalışanlarının can güvenliğinin tedbirini almaya, onların emniyet içinde okullarına ulaşmalarını sağlamaya ve hiçbir tehdide maruz kalmadan huzurla görevlerini ifa etmelerini temin etmeye çağırıyoruz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)