adscode
adscode

Eğitimde acı borç tablosu

Çok sayıda il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile okulun SGK’ye olan borçlarının vadesi geçti. Vadesi geçen borç toplamının 50 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.

Eğitimde acı borç tablosu
Eğitim
Güncelleme : 27-Jan-21 17:48

Birgün'den Mustafa M. BİLDİRCİN'in haberine göre; çok sayıda il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile okul SGK’ye olan borçlarını ödeyemiyor. Vadesi geçen borç toplamının 50 milyon TL’ye ulaştığı tahmin edilirken yalnızca Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün borcunun 1 milyon TL olduğu öğrenildi.

Eğitim kurumlarında yaşanan ekonomik problemler, SGK verilerine de yansıdı. Aralarında milli eğitim müdürlüklerinin de yer aldığı çok sayıda eğitim kurumu, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında, borç yapılandırma başvurusuna davet edildi.


YAPILANDIRMA DAVETİ

SGK Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü de milli eğitim müdürlüklerine yapılandırma çağrısı yapan kurumlar arasında yer aldı. SGK Müdürlüğü’nün Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği davet yazısında, milli eğitim müdürlüğünün vadesi geçmiş borçları olduğu ve borçların yapılandırılmasına yönelik herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi. İl milli eğitim müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı kuruluşların kanun ile belirlenen süre içerisinde yapılandırma başvurusu yapması gerektiği kaydedildi.

SGK BORCU 1 MİLYON TL

Süresinde ödenmeyen borçların sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, eğitime katkı payı ve özel işlem vergisini kapsadığı ifade edildi. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen uyarı yazısında borçların miktarına da yer verildi. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vadesi geçmiş SGK borcunun toplam 1 milyon TL’ye ulaşması dikkati çekti. Aynı şekilde Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de toplam borcunun 1 milyon TL’ye ulaştığı belirlendi. Siverek’in ardından en borçlu ilçe milli eğitim müdürlükleri arasında 757 bin 266 TL ile Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geldi. Harran Milli Eğitim Müdürlüğü’nün vadesi geçmiş SGK borcu ise kayıtlara, 328 bin 237 TL olarak geçirildi.

OKULLAR DA BORÇLU

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yanı sıra okulların da vadesi geçmiş borçlarının olduğu belirlendi. Harran ilçesindeki okulöncesi ve ilköğretim okullarının toplam borcu 177 bin 613 TL, mesleki ve teknik liselerin toplam borcu 167 bin 352 TL, imam hatip okullarının toplam borcu ise 40 bin TL olarak hesaplandı.

BİRGÜN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)