adscode
adscode

Eğitimde Rasyonel Gelişim Dönemi

Eğitimde farklı mimari yapısıyla öğrencilerine özgür ortamlar sunan ERA Kolejleri, büyük inovasyon projeleri ve yeni kampüsleriyle gelecek döneme iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

Eğitimde Rasyonel Gelişim Dönemi
Röportaj
4+4+4 eğitim sisteminin tüm basamaklarında bir ilke imza atan ERA Kolejleri, 4x5 İnovatif Eğitim Sistemini, öğrencilerine sunduğu Zihinsel Gelişim, Fiziksel Gelişim, Sosyal Gelişim, Psikolojik Gelişim ve Akademik Gelişim eğitim başlıkları altında özelleştirerek, gelecek odaklı bir bakış açısıyla yepyeni bir devri başlattı.

Ünvanı olan ERA ile Türkiye’de yeni bir dönemi, Eğitimde Rasyonel Gelişim Çağı sloganıyla da yepyeni bir geleceği temsil ediyor.

ERA Kolejleri Kurumsal İletişim Direktörü Gülçin Aşkın Çetin www.egitimajansi.com okurları için sorularımızı yanıtladı.

-Hangi noktalarda kampüsleriniz var? Yeni dönemde yeni yatırımlar olacak mı? Eğitim hizmetleri her kampüsünüzde aynı şekilde mi yapılanıyor? Kampüsler arası bir fark var mı?

-2013 yılında ERA Kolejleri 2 kampüs olarak açıldı. 2014 yılında ERA Kolejleri ailesine 3, 2015’te ise 5 yeni kampüs eklendi, şu anda 10 kampüsümüz bulunuyor. İstanbul’un Esenyurt, Beykent, Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Çamlıca, Çekmeköy, Maltepe, Kartal ve Pendik ilçelerinde eğitim veriyoruz. Eğitim modellerimiz tüm kampüslerimizde aynı olmakla beraber eğitim kademeleri farklılaşıyor.  Eğitim kademelerine göre kampüslerimiz aşağıdaki gibidir. Anaokulu Gaziosmanpaşa ve Çekmeköy’de, ilkokul Beylikdüzü, Çekmeköy, Çamlıca, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Maltepe, Pendik’te, ortaokul Beylikdüzü, Beykent, Çekmeköy, Çamlıca, Gaziosmanpaşa, Kağıthane,  Maltepe, Pendik’te ve lise kademesi Beykent, Esenyurt, Kartal’daki kampüslerimizde bulunmaktadır.

5'Lİ GELİŞİM MODELİ

-Ne tür eğitim programları (modelleri) uygulanıyor? Bu eğitim programlarıyla neler hedefleniyor?
-ERA Bilimsel Gelişim Merkezi’nin (AR-GE) oluşturduğu 5G Modeli ile öğrencilerin Fiziksel, Zihinsel, Sosyal, Psikolojik ve Akademik gelişimleri temel alınarak, tüm basamaklardaki gelişimi izlenir. Akademik başarının tek yönlü ve tek odaklı olmadığı anlayışı ile öğrencinin akademik başarıya ulaşacağı diğer 4 basamağı tanımladık. Bu 4 gelişim basamağındaki tüm gelişmeler, öğrencinin bütünsel gelişimi sayesinde akademik gelişimini oluşturur.
ERA 5’li Gelişim Modeli ile amacımız; daha becerikli, pratik, hızlı düşünebilen, zihinsel olarak tüm fiziksel eylemlere hazır, dikkat ve odaklanma becerileri gelişmiş, özgüveni yüksek, sosyal çocuklar yetiştirmektir. Öğrencinin en temel olarak yürüme davranışından başlayarak dengede durma, zıplama, atlama, dönme, kalem tutma, yazı yazma, ip geçirme, yakalama, odaklanma gibi tüm duyu organları, kasları ve zihinsel süreçleri ile gerçekleştirdiği tüm davranışların geliştirilmesini hedefliyoruz.




RÖPORTAJ: BİLLUR OCAK
                   ARZU KALAYLI


-Yeni eğitim öğretim yılında hangi projelerle öne çıkmayı hedefliyorsunuz?
-Yeni dönemde okul projesi olarak Bursa-Nilüfer kampüsümüz hayata geçecek. Genel Müdürümüz Sezai Eyüpoğlu’nun yeni kampüs keşifleri ve görüşmeleri de sürüyor. Önümüzdeki günlerde yeni kampüs projelerimiz ile ilgili yeni haberler de iletmiş olmayı umuyoruz.  Yeni okullar dışında, öğrencilerimizle büyük inovasyon projelerine imza atmak için çalışıyoruz.

-Her kademede sınıf mevcutlarının dağılımı nasıl, mevcut öğrenci sayınız ve ulaşmayı hedeflediğiniz sayı nedir?
- Bugün 5 bine yakın öğrencimiz var. Önümüzdeki yıl 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an en yoğun öğrenci mevcudumuz, orta kademede. Bu kampüslerimizdeki kademe dağılımıyla da doğru orantılı. Ama biz, eğitim metodumuzu her kademede eşit olarak daha fazla öğrenciye ulaştırmak için çalışıyoruz.

-Öğretmen kadronuzu nasıl oluşturdunuz? Öğretmen seçiminde olmazsa olmazlarınız nelerdir? Öğretmenlerin hizmet içi eğitim süreçlerine yönelik hangi çalışmaları yürütüyorsunuz?
-Öğretmen seçimimizdeki en önemli kriter, yenilikçi ve dinamik öğretmenleri kadromuzda buluşturmaktır. Öğretmenlerimizin ERA’daki eğitim modelini benimsemiş ve doğru uyguluyor olmaları bizim için deneyim sürelerinden daha önemli. Günümüzde öğretmenin öğrenci nezdinde, teknoloji karşısındaki en büyük işlevi “Motivasyonu Sağlayan Kişi” olmasıdır. Bu nedenle, iletişim gücü çok ön plana çıkmıştır. İyi bir öğretmen, iyi motivasyon sağlayan ve iletişimi güçlü öğretmendir diyebiliriz. Onun dışındaki tüm süreçleri yaz ve kış dönemindeki eğitim programlarımızla destekleyerek eksiksiz şekilde yürütüyoruz. Öğretmenlerimizin motivasyonlarına yönelik çalışmaları da kurumsal olarak çok önemsiyor ve planlıyoruz. Çeşitli ödüllendirmeler, kariyer fırsatları, özel gün kutlamaları, sertifikasyonlar ve kişisel gelişim eğitimleri de öğretmenlerimize sağladığımız olanaklarımız arasında sayılabilir.

-Öğrencileri kabul sürecinizde akademik ve yetenek düzeylerinin ölçüldüğü bir sistem var mı? Değerlendirme sürecinde hangi metotlar kullanılıyor? Bu yöntemler neyi sağlıyor, ölçütü, yeterliliği nedir?
-Öğrenci kabul sürecimiz Rehberlik Görüşmeleri ve ERA Bilimsel Gelişim Merkezi’nin ön gördüğü test uygulamaları ile gerçekleşmektedir. Testler genelde beceri ölçen testler olup, öğrencilerin sınıflandırılması bu testler doğrultusunda yapılmaktadır.

-Aynı yaş grubu öğrencileri sınıflandırılırken, (sınıflar belirlenirken ) belirleyici olan asıl faktör nedir?  Burada bir seçme yerleştirme süreci yaşanıyor mu?
-İlkokulda görsel algı, işitsel algı ve el becerileri kapsamında gelişim düzeyleri gruplandırılıyor. Sınıf yerleştirmeleri de öğrencilerin gelişim düzeylerine göre yapılıyor. Bu gelişimler, ilk kademede fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik boyutlardaki gelişimleri kapsamakta.
Ortaokulda sınıf yerleştirmeleri ise, akademik gelişme düzeyine göre yapılmakta. Seviye Tespit Sınavı ve Dil Gelişimi Sınavı sonrasındaki düzeylere göre öğrenciler sınıflandırılır.




-Öğrencilerin özel gelişim süreçlerine, yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlayan eğitim programlarınız var mı?
-ERA Bilimsel Gelişim Merkezinin oluşturduğu Smart Dersler içerisinde, I-Vision ve I-Move adlı derslerle öğrencilerimizin anaokulundan itibaren psikomotor, dikkat, işitsel ve görsel algı, denge, koordinasyon, hafıza becerilerinin gelişimine olanak sağlanıyor. Bu özel eğitim modelimiz, dünyaca geçerli testlerle ölçülür ve raporlanır.



-Teknolojik alt yapınız eğitim sürecinize nasıl yansıyor? Öğrencileriniz bu konuda hangi imkanlara sahip?
-ERA Kolejleri’nde, tüm sınıflarda akıllı tahtalar son teknolojiye uyumludur. Akıllı tahtaların içinde tüm yayınlar yüklüdür ve bu sayede ders içi zaman tasarrufu da elde edilir. Tüm laboratuarlarımızda Apple bilgisayarlar mevcut. Öğrencilerimiz bu laboratuarlarda Kodlama Dersleri alıyorlar. Ayrıca ERA Kolejleri’ne özel konsept ile hazırlanan Teknoloji ve Tasarım Laboratuarları’nda da İnovasyon Atölyesi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler bu çalışmalarla birbirinden farklı ürünler ortaya çıkarıyor. 

-Öğrenci- Aile-Öğretmen-Kurum birlikteliğinde nasıl bir iletişim ve işbirliği süreci işliyor?
-Öğrenci- Aile- Öğretmen ve Kurum arasındaki birlikteliğin ve iletişimin sağlıklı yürütülmesi için öncelikle ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir web tabanlı bir sistem kurduk. ERA Intranet adıyla sistemimizin tüm kullanıcılarına öğrenci, aile ve öğretmenlerimize şifreler verilerek, aktive edildi. Şu anda bu portal üzerinden sağlıklı bir iletişim ağımız mevcut. Tüm ödevlendirmeler, sınav sonuçları, mesajlar, duyurular, envanter ve ders programları, ders içerikleri, sınıf etkinlikleri ERA Intranet üzerinden kolaylıkla yürütülebiliyor.



-Kampüs içi olanaklarınız? Sosyal faaaliyetleriniz?
-Kampüslerimizde özel mimari tasarımlarla farklılaşmış çeşitli sanat atölyelerimiz ve spor salonlarımız mevcut. Öğrencilerin kendilerini okuldan çok yaşamın içinde hissetmelerini hedeflediğimiz mimari yaklaşımımızda, hem öğretici hem de yaşamdan bire bir esintiler bulunuyor. Örneğin; spor salonları ve bahçelerde grafitilerle öğrencilerin kendilerini sosyal hayatın içinde ve mutlu hissetmeleri hedeflenirken, yemekhanelerdeki cafelerde de yine doğum günü ve özel gün kutlamaları düşünülerek öğrencilerin okul içinde sosyalleşmeleri ve bundan keyif almaları amaçlanmıştır. Öğrencinin, müzik atölyesinde sahneye çıktığında kendini değerli hissetmesi , resim atölyesinde resim yaparken adeta bir ressam olduğu hissinin uyanması için özel bir mimari kreatif süreç yürütülmüştür. Ayrıca tüm okullarımızda farklı bir uygulama da koridorlarımız için düşünülmüştür. Koridorlara özel “sosyal alanlar” her kademeye göre renk ve mobilya seçimi ile de öğrencilerin keyif alarak birlikte zaman geçirebilecekleri alanlar olarak tasarlanmıştır. Bu alanlarda sanatsal ve sosyal aktiviteler hem kulüp bazında hem de aylık ve yıllık planlamalar doğrultusunda, Rehberlik Birimi ve branş zümreleri ile organize edilmektedir. 10 kampüs ve 5 bine yakın öğrencimizle, çeşitli turnuva ve etkinlikler sayesinde kampüsler arası da sinerji oluşmaktadır.

MERKEZİ YAZILILARA DESTEK; ÇÖZÜYORUM KAZANIYORUM!

-Sınavlara hazırlık süreci- Deneme sınavları? Farklılıklarınız?_
-ERA Kolejleri’nde sınav hazırlık sürecimiz 3.sınıftan itibaren başlıyor. ERA Kolejleri sınav sistemi, kazanım temellidir. Bu kazanımların dönem boyunca hangi oranlarda elde edildiğinin tespiti için “Çözüyorum Kazanıyorum” adlı sınavlarımızı uyguluyoruz. Bu sınavlar bize, öğrencilerimizin branş branş hangi kazanımları elde ettiklerini net olarak da raporlama şansı sunuyor.
TEOG Hazırlık Dönemindeki 8.sınıflarımız için kazanım sınavları dışında, “Merkezi Yazılılara Destek Sınavları”, TEOG’a doğru yoğunlaştırılarak uygulanır. Öğrencilerimizin bu sınavlar doğrultusunda Başarı Haritaları çıkarılır.
Sınav içeriklerimiz, 47 yıllık deneyimli akademik kadromuz tarafından hazırlanır. Bu da bizim öğrencilerimizin en büyük avantajlarındandır. Sınavlara, doğru kaynakla hazırlanma şansını ERA Kolejleri’nde elde edebilirler.

-Öğrencilerinizi hangi donanımlarla mezun etmeyi hedefliyorsunuz? ERA Koleji mezunu bir öğrenci hangi farklılıklarıyla öne çıkacak?
-ERA Kolejleri’nde öğrencileri, global farkındalığı olan, teknoloji okur yazarı, adaptasyon becerileri gelişmiş, etkili iletişim kurabilen, liderlik becerilerine sahip, sosyal ve girişimci özelliklerde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve akademik olarak gelişimleri birlikte izlendiğinden kendi potansiyellerini en yüksek ölçüde oluşturabilen bireyler olarak ön plana çıkacaklardır.

-Burs olanaklarınız var mı?
-ERA Kolejleri burs olanakları her yıl öğrenci ve velilere duyurulur. Eğitim burslarımız, ERA Kolejleri Bursluluk Sınavları’na katılan öğrencilere yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar değişen oranlarda verilmektedir. Bunun dışında da sanat ve spor burslarımız var. Çeşitli sanat ve spor alanlarında ulusal ve uluslar arası başarı elde etmiş öğrencilere de yine yüzde 100’e varan oranlarda burslarımız mevcut. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarına da MEB Yönetmeliği doğrultusunda okullarımızda kontenjan ayrılmıştır.

-Dünyada örnek aldığınız bir eğitim modeli var mı?
-ERA Eğitim Modeli, tüm Dünya’daki eğitim modelleri incelenerek, toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturulmuş ve Türkiye’de ilk kez gelişimi merkez alan 5G Eğitim Modeli oluşturulmuştur. Bununla birlikte eğitim uygulamalarımızda uluslararası test ve raporlama modelleri kullanılmaktadır. Gerek Amerika gerek Uzakdoğu test modellerini eğitim modelimizin içine ekledik. İnovatif 4X5 Eğitim Modelimizde öğrencinin çok yönlü gelişimi hedeflenmekte ve rasyonel olarak velilere raporlanmaktadır. Genel yaklaşımımız, eklektik eğitim felsefesi ile bütünsel yaklaşımdır.

www.egitimajansi.com
 
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)