adscode
adscode

Eğitimde TABLET DEVRİMİ Ne Oldu?

Eğitimin sorunları biter mi? Evet diyen yalan söyler. Birini çözersiniz, diğeri başlar. Bu dünyanın her yerinde böyledir.

Eğitimde TABLET DEVRİMİ Ne Oldu?
AG Blog








Önemli olan çözüm üretme kararlılığının olması.Eğer bu varsa, sorunların çözümü hiç de zor değil.Bizde eksik olan sanki bu kararlılığın bulunmamasından daha çok, sürekliliğin olmaması.Örnek mi istiyorsunuz alın size Tablet Projesi.Eğitimde devrim yaratacak diye sunulmuştu.3 yıl içinde 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaklaşık 11 milyonu bulan tablet bilgisayar dağıtımı yapılacaktı.Ve hepimiz de buna inanmıştık.Hatta Milli Tablet üretilecekti.Kaynak, birikim, kullanıcı yani helva yapmak için her şey vardı...Heyecan ise doruktaydı.Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm devlet erkanı projeyi hararetli bir şekilde destekledi...Ama maalesef arkası gelmedi.Şu anda hangi noktada bulunduğu konusunda da çok çeşitli rivayetler var.O proje zaten ölü doğdu ve sonu geldi diyenler de var, daha büyük heyecanla yola devam ediliyor diyenler de...Proje keşke ta en başında finansmanı sağlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde gerçekleşseydi. En azından teknik altyapısını onlar üstlenseler, pedagojik yönü de MEB’e kalsaydı.Onlarda 10 yılda tek bakan görev yapıyor, MEB 5 kez el değiştirdi!Gelenler, projeyi anlayana kadar ortada ne heyecan kaldı ne de kadro!..
Herkese dağıtılacaktı!
FATİH Projesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla geliştirildi.Bu süreçte öğretim programları, BT destekli öğretime uyumlu hale getirilerek eğitsel e-İçerikler oluşturulacak, Donanım ve Yazılım Altyapısının Sağlanması, Eğitsel e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi, Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı, Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi, Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT Kullanımı sağlanacaktı.Peki bunları kim ve nasıl yapacaktı?Bu konuda çok önemli adımlar atıldı. Tüm okullara bilişim sınıfları açıldı, zorunlu Bilişim dersleri konuldu.Ve bana göre, Ak Parti iktidarının eğitimde gerçekleştirdiği en büyük hamle buydu. Ama uzun süreli olmadı.Hüseyin Çelik’in adeta tırnaklarıyla kazıyarak oluşturduğu bu sınıflar ve bu anlayış, bir sonraki Bakan Nimet Baş tarafından bir kalemde silindi. Yok edildi. Ömer Dinçer ise ne olup bittiğini anlamak istemedi. Ama sanki yanlıştan dönülmenin sinyalleri geliyor.Aşağıdaki karar bu açıdan çok önemli:“2013-2014 öğretim yılından itibaren 5. ve 6’ncı sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ‘Bilişim Teknolojileri ve Yazılım’ dersini haftalık 2’şer saat ve zorunlu olarak okutulmasına karar vermiştir...”Umarız, FATİH Projesi’nin geleceği açısından, bu ders, bu kez, kalıcı olur!

*****








Neler soruluyor
FATİH Projesi, Türkiye’de bilişim çağını yakalamamıza olanak sağlayacak en önemli projeydi. Yeterince anlaşılamadı, anlatılamadı.MEB’in sitesinde, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen sorular da bunu gösteriyor:- Tabletimde bazı uygulamalara ve oyunlara giremiyorum.- Tabletimde bazı internet sitelerine girmek istediğimde engelleme ile karşılaşıyorum.- Tabletimde Q klavye kullanmak istiyorum.- Tabletimin bazı donanımlarını kullanamıyorum.* Tabletimin kablosuz ağ ve bluetooth fonksiyonunu kullanamıyorum.- Cihazımdan ses gelmiyor.- Dokunmatik ekranı kullanırken problem yaşıyorum.- Tablet çalışma esnasında kilitlendi- Tabletim açılmıyor.- Şarj olmuyor. Şarjı çabuk bitiyor.- Cihazımın işlem hızında azalma var.- Tabletimi uzun süredir kullanmıyordum. Tabletimi açtığımda ekranının kilitlenmiş olduğunu ve kendi ekran şifremi girince açılmadığını görüyorum.- Tabletimde “Tabletinizin yazılımı kırılmıştır. Lütfen en yakın servis merkezine ulaştırınız” uyarısı çıktı. Tabletimi kullanamıyorum.- Arızalara geç müdahale ediliyor.
Haberin devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)