adscode
adscode

Eğitimde yeni bir reform sinyalleri!

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu yeni bir eğitim reformunun sinyallerini veriyor.

Eğitimde yeni bir reform sinyalleri!
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 20-Jan-21 17:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan “Öğrencilerimize 21. Yüzyıl Yetkinliklerinin Kazandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı’nda çok önemli ayrıntılar var.

Örneğin yetkinlik kazanımları, örneğin atamalarda liyakat, örneğin ölçme değerlendirme, örneğin ders kitapları, örneğin daha iyi öğretmen yetiştirilmesi!..

Kurul, görünen o ki çok önemli noktalar tespit etmiş ve bunu bir belge haline getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmuş!


Belgenin ayrıntıları ve ne zaman, kimler tarafından, nasıl gerçekleştirileceğine yönelik bilgiler, henüz ortada yok.

Umarız bir an önce açıklanır, yeterince tartışılır ve eğitime yeni bir yol haritası çizilir.

Kurulların kuruluş amacı da bu değil miydi?..

Neler öneriyorlar?

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan taslak belgeyle ilgili paylaştığı bilgiler şöyle:

Kurulumuz, “Öğrencilerimize 21. Yüzyıl Yetkinliklerinin Kazandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanlığı Politika Belgesi Taslağı’nı Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir.

Belgede, öğrencilerimize 21. yüzyılda kazandırılması gereken yetkinliklere ilişkin politika önerileri ortaya konulmuştur.

Bu çerçevede; eğitim yaklaşımı ve ders kitaplarının yeniden ele alınması, ölçme ve değerlendirme süreçlerinin üst düzey düşünme ve ürün ortaya koyabilmeyi destekleyecek biçimde kurgulanması, öğrencilerimizin teknolojinin güvenli ve doğru kullanımı konusunda bilinçlendirilmesinin yanı sıra yazılım ve kodlama gibi beceriler edinerek teknolojinin yalnızca tüketicisi değil, aynı zamanda üreticisi olabilmelerinin sağlanması, öğretmen, öğretim elemanları ve eğitim yöneticilerinin liyakat prensibi çerçevesinde yetiştirilmesi, atanması ve mesleki gelişimlerinin sağlanması, paydaşlarla işbirliğine yönelik olarak, iş dünyasıyla yoğun etkileşim, sektörle bütünleşmiş okul modelleri, staj, öğrenci niteliklerini izleme, kurumlar arasında fiziki ve beşeri kaynakların ortak kullanımı gibi konularda yeni yaklaşımlar ve özgün uygulamaların geliştirilmesi, yetkinliklerin kazandırılması sürecinde etkin bir kalite takibi için temel eğitim ve ortaöğretim kademelerinde kalite güvence sisteminin oluşturulması gibi çeşitli hususlarda kapsamlı politika önerilerine yer verilmiştir.”


Hadi hayırlısı!..


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)