adscode
adscode

Eğitime Hayırsever Desteği

​Balıkesir'de yaşayan hayırsever işkadını Fernur Sözen'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaptıracağı Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin protokol imza töreni Balıkesir Valiliği'nde yapıldı.

Eğitime Hayırsever Desteği
Eğitim
Balıkesir'de yaşayan hayırsever işkadını Fernur Sözen'in Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yaptıracağı Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin protokol imza töreni Balıkesir Valiliği'nde yapıldı.
Çanakkale ve Balıkesir'de 2006 yılından bu yana çocuk yuvası, huzurevi, anaokulu, ilkokul ve 3 lise yaptıran hayırsever Fernur Sözen engellileri de unutmadı. 3 bin 100 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek 2 katlı, 8 derslikli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile birlikte Edremit ilçesi başta olmak üzere Körfez Bölgesi'nin özel eğitim alanındaki eksikliği giderilecek. Balıkesir Valiliği'nde gerçekleştirilen ptokol imza törenine Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç katıldı. Eğitime yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan, Fernur Sözen'in herkese örnek olması gerektiğini vurguladı. Vali Turhan, "Balıkesir'de yaklaşık iki yıldır görev yapıyorum ve Fernur Hanım'la dördüncü okul protokolünü yapıyoruz. Gerçekten kendisine minnet duyuyor, gönülden teşekkür ediyoruz. Fernur Hanım iyi ki varsınız, iyi ki Balıkesir'desiniz. Yaptığınız bu yatırımlar gerçekten ülkemizin, çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli. Her imkan bulduğunuzda yeni bir eğitim yatırımı düşünüyorsunuz. Biz size yetişemiyoruz. Daha 1 yıl olmadan Fernur Hanım üçüncü okulunu yaptırdı" dedi.

'DEĞİŞİMİN DE GELİŞİMİN DE ANAHTARI EĞİTİM'

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu, binlerce şehidin kanıyla sulanan vatan topraklarına sonuna kadar borcunu ödemek istediğini söyleyen Fernur Sözen, çok sayıda eğitim yuvasını bu ülkeye kazandırmak istediğini ifade etti. 2006 yılında korunmaya muhtaç çocuklara sahip çıkarak Hamiyet-Ferudun Sözen Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası'nı yaptırarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağışladığını hatırlatan Sözen, "2008'de Hamiyet-Ferudun Sözen Huzurevi'ni yaptık. Küçükkuyu'nun eğitim sorunlarına el attık. 2008'de 22 derslikli Fernur Sözen Ortaokulu'nu, 2009'da Fernur Sözen Lisesi'ni ve 2010'da da Fernur Sözen Anaokulu'nu yaptık. Değişimin de gelişimin de anahtarının eğitim olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızın mesleki açıdan önlerinin açılması gerektiğini düşündüm. Böylelikle Fernur Sözen Turzm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapıldı. 2011 yılına gelindiğinde baktık ki 4+4+4 eğitim sisteminde Altınoluk ciddi sıkıntılar çekiyor. Hamiyet-Ferudun Sözen İlkokulu böylelikle yapıldı. 2013 yılına gelindiğinde sağlık hizmetleri verecek ve bu sahada yapılacak gelişmelerin öncüleri olan gençlerimizi yetiştirmek için de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni yaptık. İki gün önce de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Şimdi de engelliler için bu merkezi yapacağız" diye konuştu. Çiftçi olan ve okulları bütün mal varlığını satarak yaptırdığını söyleyen Sözen, sırada fen lisesi olduğunu bildirdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)