adscode
adscode

Eğitimi unutursanız, 50 milyonu unutursunuz!

Eğitim deyip geçmeyin. Öğrencisi, öğretmeni, velisi, idari personeli, hizmetlisi ve servis çalışanlarıyla birlikte en az 50 milyonluk kocaman bir aile!

Eğitimi unutursanız, 50 milyonu unutursunuz!
Milliyet Diyalog

Sektör mutsuzsa, ülke mutsuz demektir.

Korona önlemleri doğrultusunda, sesini gür çıkaranlar ya da farklı bağlantısı olan sektörler, eğitim sektöründen çok daha küçük olmalarına rağmen, her türlü koruyucu, kollayıcı önlemlerden yararlanıyorlar.

Peki ya eğitim sektörü?

İddia edildiği gibi “sahipsizler” demek belki çok abartılı olur ama “sahip çıkanları var” demek de yine aynı şekilde, çok su kaldırır. Anaokulundan üniversiteye, kurslardan etüt merkezlerine, devletten özele, ücretli, rehabilitasyon ve PICTES öğretmenlerinden özel öğretim kurumlarındaki tüm öğretmenlere, hizmet almadıkları halde yurt ve öğrenim ücreti istenen öğrenci ve velilerden atanamayan öğretmenlere, KPSS’nin adil uygulanmadığından kadro dağılımının adil yapılmadığına kadar yüzlerce şikâyet konusu söz konusu. Sınavların ertelenmesini, içeriklerini, uzaktan eğitimi ve eğitim adına yapılan birçok komikliği yeterince tartışıldığı ve sonuçsuz kaldığı için temcit pilavı gibi ısıtıp tekrar gündeme getirmek istemiyoruz.

Herkes ama herkes şunu çok iyi bilmeli ki eğitim sektörü çökerse, diğerlerine benzemez, derin yaralar açar ve tedavi çok zaman alır. Çünkü geçen zamanı geri getiremezsiniz!..

Teşvikler?

Kâğıt üzerinde, sektöre az da olsa teşvik söz konusu. Peki ama ne kadarı uygulanıyor? İşte sektörden gelenler:

“ - Mart 31’de ödenmesi gereken tüm sigorta ve vergileri zamanında ödemek zorunda bırakıldık.

- Ekonomi Bakanımızın açıkladığı KGF (Kredi Garanti Fonu kapsamında 10 milyona kadar krediye başvurma hakkımız var) ama bu kredilerinden yararlandırılmıyoruz!

- Öğretmen ve çalışanlarımızın mart hakedişlerini 3 Nisan’da ödedik ve herhangi bir devlet desteği alamadık. (14 Mart itibarıyla tüm eğitim kurumları, resmi genelgeyle kapatılmasına rağmen.)

- Nisan ayına ait kiralarımızın ödenmesi için mal sahipleri durmadan arıyor. Bizim önceliğimiz çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ama mal sahiplerini daha ne kadar bekletebiliriz, gerçekten soru işareti.

- Şu ana kadar yapılan tek iyi şey, kredilerin ertelenmesine verilen olumlu cevap ama o da bedavaya yapılıyor sanılmasın. 3 ay erteleme için kredilerimiz tekrardan yapılandırıldı ve 3 ayın faizi üzerine eklendi.

- Kısacası, hiçbir teşvik veya yardımdan faydalandırılmıyoruz. Çalışanlarımızla bir başımıza kaldık. Henüz tek bir çalışanımızın dahi çıkışını vermedik ama bu halimizle ne kadar idare edeceğimizi bilmiyoruz.”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)