adscode
adscode

EĞİTİMİN TASARRUFU OLMAZ!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, öğretmen açığı ve okulların güvenlik-hizmetli sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

EĞİTİMİN TASARRUFU OLMAZ!
Sendikalar

ÖĞRETİCİ yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen açığının ücretli öğretmenlerce giderilmeye çalışıldığını; okulların açılmasına rağmen okullarda güvenlik ve hizmetli çalışanların olmadığını ifade etti.

İşte açıklama tam metni:

Öğretmen Açığı Kapatılmalı

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşık 100 bin öğretmen açığı ile başladı. Yapılan 20 bin öğretmen ataması bu açığı kapatmak için çare olmadı, zaten ataması yapılan öğretmenlerin büyük bir bölümü de güvenlik soruşturmaları bitmediği için okul başlamasına rağmen görevine başlayamadı.  Bu durumda öğretmen açığı ücretli öğretmenlerce giderilmeye çalışılıyor. Geçmiş yıllarda ücretli öğretmen olarak çok farklı bölüm mezunlarının görev yaptığını ne yazık ki gördük, görmeye de devam ediyoruz. 700 bin öğretmenin atama beklediği ülkemizde öğretmen açıklarını konuşmamalıyız. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni ve planlı öğretmen atamaları şart…

Okullarda Güvenlik ve Hizmetli Yok

Okulların çok büyük bir bölümünde zaten kadrolu güvenlik ve hizmetli personel yok. Okullar uyum kapsamındaki öğrenciler için 5 Eylül, diğer öğrencilerimiz için 9 Eylül tarihinde açılsa da ortada güvenlik ve hizmetli personeller yok. İŞKUR bu hizmetlerin karşılanması için ilana çıktı lakin ilana göre başvurular Eylül, göreve başlamalar ise Ekim ayında yapılacak. Peki bu alımlar bir ay önce yapılsa ve okullar açılmadan bu personeller göreve hazır olsaydı olmaz mıydı? Hizmetli ve güvenlik personellerinin yokluğunda okulların nasıl açıldığını, bu hizmetlerin nasıl sağlandığını en iyi idareci ve öğretmenlerimiz bilmektedir.

Öğretmen atamak yerine daha düşük maliyeti olan ücretli öğretmen çalıştırılmaz; bir ay daha az maaş verelim diye hizmetli ve güvenlik görevlisi okullar açıldıktan bir ay sonra göreve başlatılmaz. Ekonomik anlamda bir çok şeyden tasarruf yapabilirsiniz ama eğitimin tasarrufu olmaz!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)