adscode
adscode

Ehliyet alacaklara “Trafik Adabı Dersi”

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen “Trafik güvenliğinde sosyal sorumluluğumuzun farkındayız” konulu çalıştaya katıldı.

Ehliyet alacaklara “Trafik Adabı Dersi”
Eğitim
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem çalıştayda yaptığı konuşmada,  2010-2014 Stratejik Planı doğrultusunda sürücü eğitimlerinin kalitesinin artırılması, AB standartlarının uygunluğunun sağlanması, Türkiye’deki sürücü belgelerinin uluslararası düzeyde tanınırlığının sağlanması amacıyla ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Bu çalışmalar sonucunda sürücü kursları standartları geliştirilmiş, eğitim programları güncellenmiş, direksiyon eğitim dersi sınavları yeni bir anlayışla yeniden düzenlenmiştir.” dedi.

1987 yılından beri yürürlükte olan Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmeliği’nin 29 Mayıs 2013 tarihinde Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmeliği ile değiştirildiğini anımsatan Erdem, “Ülkemizde 3 bin 497 sürücü kursu, 40 bine yakın çalışanı ile ülkemiz insanına hizmet vermektedir. Bu kurslar her yıl ortalama 1,5 milyon kursiyer kaydıyla yaparak bu kursiyerlere sürücü eğitimi vermektedirler.” diye konuştu.  

“Trafik Adabı Dersi”

Bakan Yardımcısı Erdem, yapılan bu değişikliklerle birlikte önemli sonuçlara ulaşıldığını kaydederek şu bilgileri paylaştı: “Sertifika sınıfları uluslararası standartlar doğrultusunda göre 8’den 17’ye çıkarılmıştır. Teorik dersler arasına 4 saat uygulanmak üzere “Trafik Adabı Dersi” getirildi. Sürücü kurslarının eğitim ve sınavlarında kullandıkları araçlara yaş sınırlaması getirildi. Direksiyon uygulama sınavı 35 dakikaya çıkarıldı. Kurslarda çalışan eğitim personelinin SGK primlerinin yatırılması şartı getirildi. Kurslarda uygulanmak üzere taban fiyat uygulaması getirildi. Sürücü kursları tarafından sınava hazır olan kursiyerlere ön sınav uygulaması getirildi. Uygulama sınavlarında kullanılan yönetmelik eki formları matris mantığı ile hazırlanarak detaylandırıldı. Bu uygulamalar Bakanlık temsilcileri aracılığı ile gözlemlendi. Teorik ve uygulama dersleri ile sınavlar Bakanlığımızca sıkı denetimlere tabi tutulmuştur. Sürücü kurslarının iş ve işlemleri elektronik ortamda yürütülmeye başlandı. Söz konusu mevzuat değişikliklerinin Bakanlığımız personeli, sürücü kurslarının eğitim personeline ve sivil toplum kuruluşlarına anlatılması amacıyla birçok hizmetiçi eğitim gerçekleştirilmiştir. Sürücü kurslarında ve sınavlarda kullanılmak üzere; trafik adabı dersi ders notları, direksiyon eğitimi uygulama sınavı kılavuzu ve direksiyon eğitimi uygulama videosu gibi eğitim materyalleri geliştirildi.”

Bakan Yardımcısı Erdem, Millî Eğitim Bakanlığınca trafik eğitimi ile ilgili yürütülen bu çalışmaların, sürücü kursların kurumsallaşmasına ve eğitim kalitesini artırmaya yönelik olarak artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)