adscode
adscode

'Ekim 29 Cumhuriyet’e Giden Yol' Konseri Coşkusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Ekim 29 Cumhuriyet’e Giden Yol” adlı konser Şehitkamil Belediyesi Kültür ve…

'Ekim 29 Cumhuriyet’e Giden Yol' Konseri Coşkusu
Üniversite
‘Ceddin Deden Neslin Baban-Mehter Marşı’ eseriyle başlayan konser, ‘Çırpınırdı Karadeniz, Değirmen Başında Vurdular Beni, Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa’ gibi birbirinden güzel ve coşkulu eserlerle salonun beğenisini kazanırken, Fransız askerlerinin Türk askerini öldürme sahnesi herkesi duygulandırdı. Koro halinde söylenen eserlerin yanı sıra solo türküler ve kılıç gösterileri de salondan büyük alkış aldı.



Konserin sonunda konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Bir saatlik dolu dolu bir heyecan, sevinç, hüzün hepsinin karışımı olan bir konser dinledik. Cumhuriyetimizin kıymetini bilmemiz, tekrar hatırlamamız için çok güzel bir fırsat oldu. Çünkü bu ülke küllerinden doğdu. Üzeri çizilmiş, yok edilmiş ve yok sayılan bir ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, o büyük insanları, şehitlerimizin, gazilerimizin önderliğinde tekrar, yeni baştan İstiklal Savaşı’nı kazanarak Cumhuriyetimiz ilan edildi. Bu ülke 91 sene önce Cumhuriyetin ilanıyla artık yepyeni bir ülke, güzelim Türkiye olarak bugüne kadar geldi. Başta Mustafa Kemal olmak üzere şehitlerimizi, gazilerimizi, onurlu, değerli ve önemli o güzel insanları rahmetle, minnetle bir kere daha yad ediyorum ” dedi.

Prof. Dr. Coşkun, “İnsanoğlu onuru için yaşar. Çünkü yaratıcı onu öyle yaratmıştır ve o onurlu insanların bir arada oluşturduğu toplumlara da milletler diyoruz. Bizim milletimiz şanlı, onurlu bir tarihe sahiptir. Başımızı eğecek, gölgeye düşürecek karanlık işlerin sahibi bir millet değiliz. Türk Milleti Türk bir ırkın adı değil. Bu coğrafyada yaşayan her türlü kardeşliği tesis etmiş, insanların birlikteliği, insanların kurduğu milletin adıdır Türk. Dinlediğimiz Kürtçe ağıtta da diğer taraftan Türkçenin güzel söylenen o uzun havalarında hep aynı duyguyu hissetmedik mi? Bugün geldiğimiz noktada bizi bu mutlu ülkede, Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyette birbirimize düşürüp geçmişte provaları yapıldığı üzere bugün bir başka formatıyla kardeşlik bağlarını yeniden zedelemeye ve bu ülkede kaos çıkarmaya çalışan elbette çok insan vardır. Bunların tuzağına düşmemek, arzularını gerçekleştirmemek için samimi bir birliktelik, kardeşlik, bilim, sanat ve insanlık açısından hep bir arada, sıkı sıkı durmamız lazım” diyerek, Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi olarak bu duygu ve düşünceyi gençlerle birlikte yaşamak için her fırsatta bütün imkânları ortaya koymaya çalıştıklarını vurguladı.

Bütün katılımcıların coşkuyla izlediği programın sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci tarafından GAÜN Kültür Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Arslan, Öğr. Gör. İbrahim Halil Korkmaz, Hüseyin Kaynak, Mustafa Balçın, Ersin Yıldırımer,  Göktuğ Akdoğan ve Ayberkhan Ayden’e çiçek takdim edildi.

Yüzyıllık bir hikayenin bir saatte ancak bu kadar güzel anlatılabileceğini ifade eden Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, çok duygulandığını belirterek emeği geçen herkesi tebrik etti.



Dinleyenlerin ayakta alkışladığı konsere; Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, GAÜN akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)