adscode
adscode

Ekonomi'de Şenlik Finali; Gripin

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 14. Bahar Şenliği’nin son gününde Gripin Grubu, muhteşem bir performansla final yaptı. Öğrenciler gün içerisinde de Seksenler dizi ekibiyle bir araya geldi.

Ekonomi'de Şenlik Finali; Gripin
Üniversite

İEÜ Konferans Salonu’nda Seksenler dizisi senaristi Murat Aras, oyuncular Berat Yenilmez, Aydın Sarman, Ayberk Atilla, Eray Yasin Işık, Hakan Bulut, İzmir Ekonomili öğrencilerle buluştu. Film ekibi söyleşiye Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Zeki Alasya’nın kaybından dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek başladı. 


Soldan sağa Murat Aras, Aydın Sarman, Berat Yenilmez, Eray Yasin Işık, Hakan Bulut, Ayberk Atilla) Öğrenciler Seksenler dizisinin ekibiyle bir araya geldi. 

 

‘Çocukluk da Seksenler de Özel’

Oyuncu Ayberk Atilla, 80’lerin çok önemli bir dönem olduğunu çok büyük değişimler yaşandığını belirterek, “Ben o dönemi birebir yaşadığım için büyük keyif alıyorum. Senaryo çok sıcak. Bu kadar sene böyle keyifli çalıştığım bir dönem olmadı” dedi. 

Diziye o yılların hatıralarını dinleyerek başladıklarına değinen Senarist Murat Aras, “O yıllarda çocuk olan bizler izleyici kitlesi haline geldik. İnsanların çocukluk yaşları özeldir.  Oyuncuları belirlemek çok uzun sürdü. Hem yaşlı hem de genç hallerini canlandırabilecek oyuncular aradık. Her karakter için ayrı ayrı uğraştık. Sonuçta çok güzel bir takım çıkardık” diye konuştu.  
 

‘Ah, O 80’lerin Müzikleri’

Dizinin suskunu, oyuncu Aydın Sarman, 80’lerde çok güzel müzikler üretildiğine dikkat çekerken, Pastacı Sami rolündeki Oyuncu Berat Yenilmez, hikâyenin temelinin sağlam olduğunu kaydetti. Yenilmez, “80’lerde çocukluğumuzu sokakta geçiriyorduk. Bizde ‘komşu anne’ diye bir tabir vardı. Anneniz pazarda veya çarşıdaysa bir komşunuz sizi karşılar, yemeğinizi yedirirdi. Şimdi komşumuzu tanımıyoruz.  Seksenler dizisi hepimizin büyük kitlelere ulaşmasını sağladı” dedi. 

Oyuncu Hakan Bulut da,  Seksenler dizisi ekibinin kendisinin ailesi gibi olduğunu ifade etti. Oyuncu Eray Yasin Işık da, ustalarla çalışmanın kendisi için büyük şans olduğunu, usta çırak ilişkisinin değerini bildiklerini söyledi. 


‘Unutulmaz Final’

Söyleşinin ardından öğrenci gruplarının performansları ve yarışmalarla gün boyu eğlenen gençler, İEÜ 14. Bahar Şenliği’nin final konserinde Gripin Grubu’nun şarkılarıyla coştu. Gripin, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencilerine unutulmaz bir final yaşattı. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)