adscode
adscode

Ekranla uyutuyor, tatille kandırıyoruz

Teknoloji kullanımında, özellikle de bilişim teknolojilerinin kullanımında dünyanın en önde gelen ülkelerinden biriymişiz. Oh ne güzel! Demek ki iyi olduğumuz alanlar da varmış! Peki, geri dönüşüm nasıl?…

Ekranla uyutuyor, tatille kandırıyoruz
Milliyet Diyalog
Onca masrafa ve harcanan zamana değiyor mu? Ekrana bağımlılıktan, yeterince fayda sağlayabiliyor muyuz? Tüketici olmanın ötesine geçebiliyor muyuz?..
Tüketim çılgınlığında sınır tanımıyorduk ama bu konuda tüm parametreleri yerle bir ettik. İnternet girmeyen evimiz çok az. Elinde, cebinde, akıllı telefon, tablet, bilgisayar olmayan da yok gibi.
Uykudan çok daha fazla zaman ekran karşısında geçiyoruz. Ve maalesef, bu vahim durum, bizzat devlet eliyle de teşvik ediliyor. Çünkü işine geliyor!..
Peki, teknolojinin eğitimdeki yeri ne?

FATİH Projesi ne oldu?
Bir ara, tableti, öğretmenin, okulun, kitabın yani her şeyin yerine koymak gibi bir yanılgının içerisine girdiler ama Allah’tan uzun sürmedi. Şimdi ondan vazgeçtiler ama arkası gelmiyor.
Teknoloji elbette eğitimin içinde olacak. Olmalı da ama ona hak ettiğinden fazla misyon yüklemek, eğitimden  hiç ama hiç anlamıyorlar anlamına gelir ki bunu da MEB’e ve akıllı teknolojileri her şeyin üzerinde görenlere yakıştırmak abartılı olur.
Daha önce de yazdım, eğitimi mühendislerden uzak tutmak gerekir. Çünkü onlar, öğrenciyi, bir insan olarak değil, tıpkı ekonomistler gibi bir sayı ya da bir ürün gibi görüyorlar. Sanki her biri, bir diğerinin kopyası gibi düşünüp, genel projeler üretip, herkese aynı reçeteyi sunuyorlar.
Oysa her çocuk farklı ve her birini ayrı ayrı düşünüp ona göre çözümler üretmek gerekiyor ki, daha o noktaya gelmemiz çok uzun süre alır...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)