adscode
adscode

El Yazınız Sizi Ele Veriyor! İşte Kişiliğinizi Ele Veren Yazı Türleri

Araştırmalar, 5 binden fazla karakter özelliğinin el yazılarında kendini ortaya koyabileceğini gösteriyor.

El Yazınız Sizi Ele Veriyor! İşte Kişiliğinizi Ele Veren Yazı Türleri
Editörün Seçimi

 

 

 

 



TEST! El Yazınızdan Kişilik Analizi


Üç bin yıl önce Çinliler tarafından geliştirilen ve birçok kültür ve uygarlık tarafından büyük itibar gören el yazısı bilimi (grafoloji), bugün iş dünyasının hizmetinde. El yazısı, kişinin karakterini, davranışlarını, eğilimlerini tahmin etmekte ve kişilik analizinde en etkili ve güvenilir yöntemlerden biri olarak addediliyor.

 


 
İngiliz Grafoloji Enstitüsü Başkanı Elaine Quigley, tüm dünyada tanınmış grafologların başında geliyor. Quigley’e göre el yazısı bir nevi ‘zihin yazısı’ demek. Bu konuda grafolojinin kullandığı evrensel bir metodoloji de var. Yani el yazısıyla kişinin karakterini okurken kullanılan göstergeler, ulustan ulusa, kişiden kişiye değişmiyor.
 Uzman bir grafolog, kişi hangi ulustan gelirse gelsin hangi lisanda yazarsa yazsın, o kişinin düşüncelerinin el yazısıyla kağıt üzerine yansıyan izdüşümlerini okuyabiliyor. 
Grafolojide en az 300 farklı el yazısı örneğinden yola çıkılarak inceleme yapılıyor. Fakat yine de değişmeyen ve temel olarak nitelendirilen belli bazı göstergeler var. 

 

İşte sizinle ilgili bilgileri ele verebilecek bazı yazı özellikleri...

 

 

Yazı Boyutu: Buradaki sonuçlar oldukça tahmin edilebilir.

 

Karınca duası gibi küçük harflerle yazıyorsanız bu sizin utangaç, çekingen, titiz ve çalışkan olduğunuza delalet.

 

Büyük puntolu yazıyorsanız bu da sizin ilgiyi seven, dışa dönük, insanlarla fazlaca kaynaşmayı seven biri olduğunuzu gösteriyor.

 

Eğer harf boyutunuz makul ise, siz de bu ikisinin makul bir karışımısınız demektir. Uyumlu ve ölçülü bir insansınız, duruma göre daha çekingen ve atak olabiliyorsunuz.

 

Kelimeler arasındaki boşluk: Eğer kelimeleriniz birbirinden uzaksa, özgürlüğünüze ve kişisel alanınıza düşkün birisiniz. Boğulmaktan ve fazla insandan hoşlanmıyorsunuz.

 

 

*****

 

 

 

Eğer kelimeleriniz arasındaki boşluk oldukça kısa ise yalnız olmaya dayanamayan, insanların arasında kendini daha iyi hisseden birisiniz.

 



Dar ve geniş harfler: Harfleriniz eğer yukarıya ya da bir yana çekilmiş gibi ince uzun ve darsa, bu sizin duygularınızı kısıtlayan, şüpheci ve başkalarının duygularından fazla etkilenmeyen bir insan olduğunuza işaret.

 

Daha geniş ve açık harflerle yazıyorsanız bu daha rahat, açık görüşlü ve spontane bir insan olduğunuz anlamına geliyor.

 



‘İ’ ve noktası: Bu harfe koyduğunuz noktanın yeri pek çok şey söyleyebilir. Eğer noktayı oldukça yükseğe koyuyorsanız muhtemelen çok güçlü bir hayalgücüne sahipsiniz.

 

Harfe çok yakın konumlandırılmış nokta ise empati kuran, detaycı ve organize bir insan olduğunuz düşünülebilir. Sola doğru konulan nokta, her şeyi ertelemeyi sevdiğinizin göstergesi.

 

Yuvarlak şeklinde içi boş nokta çocuksu bir kişiliğin işareti.

 

Çizgi halindeki nokta ise kendi kendini çok eleştiren, ve bu yüzden kendi yanlışlarından bir şeyler öğrenmeyen insanlara ise toleransı ve sabrı kesinlikle olmayan bir insanın yapacağı türden bir şey. 

Harflerin şekli: Yuvarlak ve dağınık harfler, yaratıcı ve sanatçı bir ruha işaret.

 

Daha sivri kenarları olan harfler agresif, yoğun, zeki insanların yazılarında görülüyor.

 

Bir yazıda birbirine bağlanan harfler gördüğünüzde ise, o yazının yazarının rasyonel bir insan olduğundan emin olabilirsiniz.

 

*****

 

 

 

Basınç: Kağıda basınç uygulayarak yazan sadakat konusunda güvenilir, olaylara karşı ciddi bir tutumu kolaylıkla takınabilen insanlar.

 

Eğer basınç dikkat çekecek kadar fazlaysa da eleştirilere karşı kapalı bir kişiliğe delalet.

 

Kağıda fazla bastırmadan yazan insanlar empati duyguları gelişmiş, ama fazla diri ve enerjik olmayan kişiler.

 

Hız: Eğer yazınızı karmaşıklaştıracak kadar hızlı yazıyorsanız sabırsız, bir şeyi ertelemekten hoşlanmayan, aklınıza uzatmadan yapmak isteyen birisiniz.

 

Yavaş ve dikkatli yazıyorsanız bu, organize ve kendine güvenen bir kişiliğe sahip olduğunuz anlamına geliyor.

 

Eğim: Eğer biraz sağa doğru italik yazıyorsanız bu sizin yeni şeyler deneyimlemeyi ve öğrenmeyi çok sevdiğinizi gösteriyor.

 

Sola eğimli yazı ise, biraz gizli kapaklı ve arkadan iş çevirmeyi sevdiğinizi gösteriyor.

 

Yazınızda hiçbir eğim yoksa ve dikkat çekecek kadar dümdüz yazıyorsanız duygularınıza asla izin vermeyen, ve tamamen kendiniz için en iyisini düşünen mantıklı ve prtaik bir insansınız demektir.

 

*****

 

 



‘O’ Harfi: Kesintisiz ve kapalı bir yuvarlak, sizin içe dönük ve duygularını paylaşmayan bir insan olduğunuzun işaretiyken, bu harfteki bir açıklık ise konuşkan, kendini iyi ifade edebilme yeteneğine sahip bir karakterin göstergesi...

 

Kenar boşlukları: Sayfanın sağına yaslanmış yazılar ve solda boşluk geçmişte yaşayan ve anılardan kopmakta zorlanan insanların yapacağı türden bir şey.

 

Kenarlarda çok az boşluk bırakıp sayfayı doldurmak ise rahatlayıp kendini bırakmakta zorlanan sürekli bir çekilde meşgul bir zihnin göstergesi.

 

Sayfanın soluna yaslanmış yazılar ve sağda oluşan boşluk ise bilinmezlikten hoşlanmayan ve geleceğe dair endişeler barındıranların işareti. 

Ayrıca yazıdaki değişken basınç, yüksek kan basıncının işareti.

 

Aynı yazı içerisinde aynı harfin birden fazla formda görülmesi ve yazının değişken olması şizofreni hastalarında görülen bir şey.

 

Parkinson hastalarının yazıları biraz daha kargacık burgacık. Alzheimer ise, kendinden emin olmayan, kelimelerinin üstü karalanmış bir yazıyla kendini göstermeye başlayabiliyor.

 

 

*****

 

 

 



L, t ve h harfleri;

 

Bu harflerin üst kısımlarının uzun olması hedef ve hırsın mevcudiyetini gösterir. Ancak üst tarafı fazla uzun l, t ve h’ler, kişinin başarması gerektiğini düşündüğü meselede gerçekdışı beklentiler içinde olabileceği anlamına gelir.

 

Bu harflerin üst tarafının oranlı bir şekilde kuyruklu olması kişinin herşey üzerine etraflı bir şekilde düşündüğünü ve hayalgücünü makul bir şekilde kullandığını gösterir.
+

 

Kıvrımın enli olması, yeni fikirler üretme ve bunların üzerine uzun uzadıya düşünme eğilimini ortaya koyar.

 

Üst kıvrımın tekrar harfe geri dönmesi, yazı sahibinin hayalgücünü kullanmaktan kaçındığını ve elindeki işi bitirebilmek minimum gerekliliklerle kendini sınırladığını gösterir.

 


G, y, p harfleri;

 

Kuyruğun dik olması, sabırsızlık alametidir.

 

Kuyruğun basık bir şekilde yuvarlanması, saldırganlık ve yüzleşmekten uzak durma isteğini ortaya koyar.

 

Kuyruğun bastırılarak yazılmış tam bir kanca halini alması, enerji, para kazanma isteği ve tenselliğin göstergesidir.

 

Kuyruğun bastırmadan tam bir kanca şeklini alması güvenlik ihtiyacını gösterir.

 

 

 

*****

 

 

 

Kelimeler arasındaki mesafe


 

Kelimeler arasındaki mesafenin fazla olması, “bana nefes alacak alan bırak” mesajını içerir.

 

Kelimeler arasındaki mesafenin daha az olması ise başkalarıyla birlikte olma isteğini ortaya koyar, ama böyle yazan insanlar zaman zaman gereksiz bir kalabalığa neden olabilirler ve dayatmacı bir kişilik sergileyebilirler.

 


Satırlar arasındaki mesafe: 


 

Satırların arasının açık olması, olaylara sakin ve geniş perspektiften bakma eğilimini ortaya koyar.

 

Satır aralarının dar olması, yazarın hareketi sevdiğini ve eylemin içinde olmaktan hoşlandığını gösterir.

 

Satır araları dar olup, harfler arasındaki bağlantı çok sıkı değilse, söz konusu el yazısının sahibi baskı altında sükunetini koruma disiplinine sahiptir.

 

*****

 

 

 


Sayfa kenarındaki boşluk:


 

Sayfanın sol tarafındaki boşluk, kişinin köklerini ve ailesini gösterir.

 

Sağ taraftaki boşluk, diğer insanları ve geleceği temsil eder.

 

Tepedeki boşluk hedef ve hırslardır.

 

Sayfanın dibindeki boşluk, enerji, içgüdü ve pratiklik anlamına gelir.

 

Sayfanın sol tarafındaki geniş bir boşluk bırakılması, hareketliliği sürdürme isteğini ortaya koyar.

 

Soldaki mesafenin az olması ise temkinlilik ve hazır olmadığı takdirde bir şeyleri yapmaya zorlanmaktan kaçınma isteğini belirtir.

 

Sağ taraftaki boşluğun az olması, sabırsızlık göstergesidir ve bir an once işe başlayıp işi bitirme eğilimini yansıtır.
Sağda geniş bir boşluk bırakılması ise bilinmeze karşı korkunun mevcudiyetini ortaya koyar.
 

TEST! El Yazınızdan Kişilik Analizi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)