adscode
adscode

Elektrik Öğrencileri Barselona’da

Küçükçekmece’de yer alan Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sömestr tatilinde Avrupa’da staj yaptı.

Elektrik Öğrencileri Barselona’da
Eğitim

 

 

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında, okul tarafından hazırlanan 2019-1-TR01-KA102-063696 numaralı ve “Elektrik Tesisatçılığında Avrupa Stajı” başlıklı projeye ait ilk hareketlilik faaliyeti İspanya’nın Barselona kentine yapıldı.

Erasmus+ projesi kapsamında 10 öğrenci Barcelona’da elektrik tesisatçılığı konusunda 2 öğretmen refakatinde staj çalışmalarını başarı ile yürüttüler. Hareketliliğe katılan öğrenciler, staj çalışmalarının yanı sıra yabancı dil becerilerini artırarak, Avrupa kültürünü tanıma fırsatı buldular. Proje katılımcısı öğrenciler, Barcelona’da olmaktan meslek alanlarıyla ilgili farklı uygulamaları görmelerinden, farklı dil ve kültüre sahip bireylerle bir arada bulunmaktan çok memnun olduklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sunan öğretmenleri, okul idaresi ve Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkürlerini sundular.

Proje kapsamında Barselona’da üç haftalık staj çalışmalarına katılan öğrenciler mesleki yeterlilikleri ve kişisel özelliklerini geliştirerek, mezun olduklarında istihdam konusunda daha avantajlı bir konuma gelecekler. Bu staj çalışmaları sonucu uluslararası geçerliliği olan Europass belgelerine sahip oldular.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)