adscode
adscode

Elektronik Sigara Karmaşası

Elektronik sigaralar piyasaya çıktığı andan itibaren büyük bir taleple karşılaştı.

Elektronik Sigara Karmaşası
Türkiye'den Haberler

Elektronik sigaralar piyasaya çıktığı andan itibaren büyük bir taleple karşılaştı. Piyasada dilenen marka ve modelde elektronik sigara bulmak mümkün ve joyetech en çok tercih edilen markalardan biri. Sağlık Bakanlığı elektronik sigara satışını yasaklamış olmasına rağmen bu ürünleri her yerde bulmak mümkün. Bazı dükkanlar alenen satarken, bazıları da tezgah altından satmaya devam ediyor. Buna tepki göstermek çok anlamlı değil çünkü internet üzerinden satışı çok yaygın. Hemen hemen her alışveriş sitesinde elektronik sigaralara ulaşmak mümkün. E_sigara üretici firmaları da satış yapıyor. Kısaca elektronik sigara satışı yasağı laftan öteye geçmemiş gözüküyor.

Elektronik sigaralar hakkında faydalı ya da zararlı olduğu konusunda büyük bir karmaşa hakim. Sağlık Bakanlığı zararlı olduğu için yasaklama yoluna giderken, bütün dünyada bir elektronik sigara salgını devam ediyor. İngiltere e_sigaranın en çok kullanıldığı ülke olarak biliniyor. Bazı Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da doktorların sigara kullanan hastalarına, sigarayı bırakabilmesi için elektronik sigara reçeteleri yazdığı söyleniyor. Yurt dışında da elektronik sigara satışına ait yasaklar var. Fakat bir çok ülke bu yasakları gevşetmek için yeni düzenlemeler yapıyor. Eğer zararlıysa neden üretimi durdurulmuyor? Burada aynı sigarada yaşanan handikaplar var gibi. Tüm dünya sigaranın zararlı olduğu konusunda birleştiği halde, sigara üretimi yasaklanmıyor. Sigara firmaları ülke ekonomilerinde çok büyük bir paya sahip ve bundan vazgeçilemiyor.

Elektronik sigara kullanıcıları, bu sayede sigarayı bırakabildiklerini söylüyorlar. O zaman da bu cihazların yararlı olduğu söylenebilir. Elektronik sigara üreticilerinden olan smok alien kaliteli cihazlar üreterek, sigarayı bırakma konusunda insanlara yardımcı olmaya çalışıyor. Sigarayı bırakabilmenin zorlu bir süreç olduğu bilinir. Sigara tiryakiliğinin en zor vazgeçilen tiryakilik olduğu uzmanlar tarafından söylenir. Çünkü sigara kullanımında birden fazla bağımlılık vardır. Nikotin bağımlılığı sağlık açısından öne çıkar. Fakat sigara, insanda el ve dudak bağımlılığı da yaratır. Sigara, içilen bir kahveyle özdeşleşir, yemek sonraları alınan büyük bir keyiftir. Bu nedenle insanların gündelik hayatlarında yaptıkları her eylem sigara içme arzusu uyandırır. Bu koşullu davranışların değişmesi ve sigarayı bırakmak zor olabilir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)