Jüri üyeleri Arslan’ın sürdürülebilirlik ile teknolojiyi ilişkilendirmesi, yapay zekâyı etkili kullanması, kız öğrencileri STEM kariyerine yönlendirmesinin önemini vurguladı. Arslan, “Yapay zeka ve STEM yaklaşımını kullanarak öğrencilerimle bazı projeler yürüttüm. Teknolojiyi sosyal fayda için kullanmaya çalıştık. Ülkem adına önemli bir ödülü daha kazanmanın gururunu yaşıyorum” dedi.
The Global EdTech Awards'ın kurucularından Mark Anderson (@ICTEvangelist) şunları söyledi: "Küresel EdTech Ödülleri 2024'te kazanan ve ikinci olan tüm yarışmacılarımız için çok mutluyum. Jüri üyeleri için başvuruları anonimleştirme politikamız, katılımcıların isimlerini veya marka kimliklerini görerek sahip olabilecekleri herhangi bir beklentiye göre değil, onları tamamen kendi değerlerine göre değerlendirmeleri gerektiği anlamına geliyordu. Bunun, tüm katılımcılarımızı, başarılarının konuşulduğu eşit bir oyun alanına yerleştirdiğine inanıyoruz."
Selçuk Arslan kimdir?
Dr. Selçuk Yusuf Arslan, Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Yüksek Lisansını Gazi Üniversitesi, Bilişim Enstitüsünde; doktorasını Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi programında tamamladı. 2021 yılında eğitim nobeli olarak gösterilen Global Teacher Prize’da dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri gösterildi. Çevre ve kodlama çalışmaları ile ETF tarafından düzenlenen Greek Skills Award yarışmasını kazanan Arslan, ISTE tarafından verilen Watch to 20 ödülü ile takip edilmesi gereken 20 eğitimciden biri seçilmiştir.
2019 yılında JCI tarafından Dünyanın En Başarılı 20 Genci arasında gösterilmiş, 2018 yılında JCI Türkiye tarafından da İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde Türkiyenin En Başarılı Genci seçilmiştir. 2022 yılında “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik” kategorisinde ikinci kez aynı başarıyı elde etmiştir. CERN Uluslararası Öğretmen Programını tamamlayarak CERN Öğretmen Elçisi olmuştur. 2018 yılında AKS Education tarafından Küresel Öğretmen Ödülüne layık görülen Arslan ve öğrencilerinin çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yarışmasında ödülü bulunmaktadır. Projelerinde sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Ayrıca STEM, sürdürülebilirlik, kodlama ve kız öğrencilerin teknoloji kullanımının geliştirilmesi konuları üzerine de çalışmaktadır.
Ozan Ömer Kadüker / Milliyet