adscode
adscode

En iyi eğitim sigortasını nasıl seçersiniz?  

Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu’ndan eğitim sigortası için ipuçları:

En iyi eğitim sigortasını nasıl seçersiniz?   
Eğitim

Günümüz koşullarında eğitim sigortası artık lüks değil ihtiyaç, hatta çocuklarımızın kesintisiz eğitimini garanti altına almak için bir zorunluluk. Ailenin temel sorumluluklarından biri, çocuğun her koşulda ve tüm beklenmedik durumlarda nitelikli eğitim almaya devam edebilmesini sağlamak. Bu nedenle, en doğru ve en avantajlı eğitim sigortasını ertelemeden seçerek tüm riskleri bertaraf etmekte fayda var.

 

En iyi eğitim sigortasının nasıl seçilebileceğini, Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu açıklıyor:

 

Eğitim sigortasına neden ihtiyaç var?

Teknoloji ve imkânlar her ne kadar gelişmiş olsa da bugünün dünyasında varlık göstermek, başarıya ulaşmak, doğru meslek seçimi ile mutlu olmak eskisine kıyasla artık çok daha zor. Bu anlamda her yeni nesil biraz daha zorlayıcı bir süreçten geçiyor ve eğitim, bir küresel rekabet alanı olarak karşımızda duruyor. Bu koşullarda elbette hepimiz, çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını hayal ediyor, onların geleceğinin sorumluluğunu taşıyoruz. Eğitim sigortası, işte bu sorumluluğu paylaşmak için var. Yalnızca anne-babalar olarak hepimizin duyduğu “benden sonra ne olacak?” kaygısını değil aynı zamanda çocuklu ailelerin omuzlarındaki bütçe yükünü de hafifletmek eğitim sigortasının işi olmalı. Dolayısıyla doğru eğitim sigortasını seçerken öncelikli kriterlerin başında bugüne dair somut çözümler sunup sunmadığı geliyor.

 

 

Kimler eğitim sigortası yaptırabilir? Yalnızca anne-baba mı?

 

Elbette hayır, bir çocuğun geleceği ile ilgili kaygı duyan herkes bu hakka sahip. İster kendi çocuğunuz olsun ister kan bağınız bulunmayan bir evlat, onun iyi bir eğitim alması sizin için önemliyse, bütçenizden ayıracağınız küçük bir meblağ ile bu hayalinizi garantiye alabilirsiniz. Hayat Sigortası Risk Kabul Şartları’na uyan 18 ve 65 yaş aralığında bulunan her birey, bir veya birden fazla çocuğuneğitimi için sigorta yaptırabilir.

 

 

Bir veli, eğitim sigortası seçerken nelere dikkat etmeli?

 

Eğitim Sigortası ürünleri arasından bir tercih yapacak olan velilere önerim, 3 temel kriteri değerlendirmeleri olur. Muhakkak ki fiyat kriteri öncelikli olarak belirleyici olmalı. Toplam teminat tutarı karşılığında yapacağınız aylık/yıllık ödemeyi mutlaka kıyaslayın. İkinci kriter, sigorta şirketinizin size olası bir gelecekteki olumsuz senaryo dışında bugüne dair ne gibi ek faydalar sağladığı. Hangi asistans hizmetlerini veriyor? Bu hizmetlerden yararlanma olasılığınız nedir? Yararlandığınız takdirde bütçenizde eğitim sigortasına ayırdığınız paydan daha geniş bir avantaj alanı elde edebiliyor musunuz? Üçüncüsü ve belki de en önemlisi ise, size ve çocuklarınıza hayatî bir taahhütte bulunan bu sigorta şirketinin hizmet kalitesi.

 

 

Eğitim sigortası yapılırken çocuğun ve velinin yaşı önemli mi? Hangi yaştan/hangi sınıftan itibaren yaptırmak avantajlı?

 

Kişilere ve koşullara bağlı olarak değişmekle beraber, hem hayatın kötü sürprizlerine karşı hazırlıklı olmak hem de aile bütçesine destek olan bakıcı, okul öncesi eğitim, kurs vb. gibi pek çok alanda indirim ve kampanyalardan faydalanmak adına, eğitim sigortasına ne kadar erken başlansa o kadar avantajlı. Anaokulundan üniversite mezuniyetine kadar tüm süreci kapsayacak 20 yıllık bir plan tercih edilebilir. Sigorta şirketinizin size sunduğu ek hizmetler bu anlamda belirleyici olacaktır.

 

 

 

Eğitim sigortasına devlet desteği de söz konusu. Ebeveyn vergi indirimi ile birlikte yukarıdaki örneğe göre aylık ne kadar prim ödeyecek?

Eğitim Sigortası’nda çalışan velinin avantajlı bir durumu var: Gelir Vergisi ödemekle yükümlü olan herkes, Hayat Sigortası ödemelerini gelir vergisi matrahından düşebiliyor. Eğitim Sigortası da bir Hayat Sigortası ürünü olduğu için gelir vergisi avantajını içinde barındırıyor ve sigorta ettirene ortalama %25 fayda sağlıyor. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)