adscode
adscode

Engelsiz Eğitim projesi

​Muş Bedensel Engelliler Derneğince hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklediği, "Engelsiz Eğitim" projesinin çalışmaları devam ediyor.

Engelsiz Eğitim projesi
Eğitim
Proje kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde verilen ahşap boyama kursunda incelemelerde bulunan Muş Hastane Yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, istihdam sorununun tüm dünyada önemli bir sorun olarak insanların karşısına çıktığını dile getirdi.

Çalışmalara ve uygulamalara rağmen bu sorunun hala aşılamadığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Tabi engellilerin istihdam sorunu çok daha fazla ve önemli. Bu anlamda yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. Bizim de bu konuda engellilerimize bir müjdemiz olacak. 400 yataklı devlet hastanemiz ekim ayı itibariyle hizmete başlayacak. Engelli arkadaşlarımız hastanemizde kurulacak stantta, el becerilerini kullanarak yaptıkları ürünleri satabilecek."

SODES tarafından desteklenen proje kapsamında açılan ahşap boyama kursunun engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları açısından çok önemli olduğunu belirten Bedensel Engelliler Derneği Muş Şube Başkanı Bedri Korkmaz ise engellilerin kursta hem meslek öğrendiğini hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağladığını kaydetti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)