adscode
adscode

Engelsiz Üniversite için başvurular başlıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” başvuruları başlıyor.

Engelsiz Üniversite için başvurular başlıyor
Üniversite
Güncelleme : 19-Dec-22 12:47

Yükseköğretim Kurulunun “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yaptığı çalışmalar kapsamında düzenlediği “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne başvurular 2 Ocak-17 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla verilen ödüller “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Programı Nişanı” olmak üzere iki kategoride sahiplerini bulacak.

2022-2023 eğitim yılı için Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kategorisi kapsamında, “Mekânda Erişilebilirlik” Turuncu Bayrak, “Eğitimde Erişilebilirlik” Yeşil Bayrak ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” Mavi Bayrak olarak başarılı bulunan üniversitelere verilecek.

Engelsiz Program Nişanı kategorisindeki ödül ise programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına verilecek.

Ödüle talip olan üniversiteler başvurularını yoksis.yok.gov.tr internet adresinde bulunan “Genel İşlemler” altında “Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi” (BODSİS) üzerinden “Engelli Birimi Temsilcisi” üzerinden yapabilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)