adscode
adscode

EO Türkiye’den Darüşşafaka Öğrencilerine Destek

Gençlerle düzenli olarak bir araya gelen ve Türkiye’deki girişimcilik ikliminin gelişmesine katkı sağlayan EO Türkiye, son olarak Darüşşafaka Lisesi’nin Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi projesine destek…

EO Türkiye’den Darüşşafaka Öğrencilerine Destek
Etkinlikler

EO Türkiye, gençlerin girişimcilik alanında yönlendirilmesi ve bu konuda eğitilmesi amacıyla destek verdiği projelere bir tanesini daha ekledi. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi’ projesi kapsamında, 9. ve 10. sınıf seviyesindeki öğrenciler kendi iş fikirlerini oluşturmaya yönelik eğitim aldı. 167 öğrencinin ikili gruplar halinde katıldığı eğitimin ardından seçilen 11 proje 23 Ocak günü farklı sektörlerden değerli isimlerin oluşturduğu jüriye sunuldu. Böylece öğrenciler EO Türkiye, Özyeğin Üniversitesi ve Intel’in desteğiyle geliştirilen girişimcilik uygulama modelinin ilk bölümünü başarıyla tamamlamış oldular.

Sunumlarda öğrenciler, kendilerine verilen 10 dakika içerisinde iş fikirlerini jüriye en kapsamlı şekilde anlatmaya ve sorulara yanıt vermeye çalıştı. Jüri tarafından değerlendirilen iş fikirlerinden 3’ü ödüle layık görüldü. ‘BujuMuju’ ile Aleyna İnanç ve Hande Dayanış, ‘SıkıldıkçAL’ ile Bengül Dağdagül ve Nisanur Köşgen, ‘Çarçabuk Çorba’ ile Seher Kurtuluş ve Rana Çelik ödül olarak birer iPad kazandılar.

Gençlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşan jüri üyeleri arasında EO Türkiye Danışmanı ve Genç Başarı Vakfı Genel Müdürü Engür Rutkay ve EO Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yitmen de yer aldı. Sunumda EO Türkiye Direktörü Işılay Artut da hazır bulundu. EO Türkiye Başkanı Can Bayraktar, “EO, uluslararası alanda bu tarz çalışmalara destek veren bir dernek. Bizler de EO Türkiye olarak kurulduğumuzdan bu yana ülkemizdeki girişimcilik ikliminin gelişmesine katkı sağlayacak projelerde yer alıyoruz. Son olarak Darüşşafaka ile gerçekleştirdiğimiz bu proje bizim için gurur kaynağıydı. Gelecekte de benzer faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)