adscode
adscode

Epilepsi Hastaları İçin '26 Mart'ta mor giy, dikkat çek'

Epilepsi (sara) hastalığının bilinirliğini ve hastalıkla ilgili toplumsal bilinci artırmak amacıyla 2008'den itibaren uygulanan 'Mor Gün' etkinliğine destek veren GSK, 26 Mart Epilepsi Günü'nde konuya…

Epilepsi Hastaları İçin '26 Mart'ta mor giy, dikkat çek'
Etkinlikler
2008 yılında 10 yaşındaki epilepsi hastası Cassidy Megan öncülüğünde, epilepsi hastalarının da, diğer sıradan insanlardan bir farkının olmadığının bilinmesi, epilepsinin kavranması ve insanların bu konuda bilinçlenmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan "Purple Day/Mor Gün" etkinliği tüm dünyada yankı bulmaya devam ediyor.
2009 yılında uluslararası boyuta taşınan 26 Mart Dünya Epilepsi Günü için ilaç şirketi GlaxoSmithKline (GSK) da tüm duyarlı vatandaşları mor giysiler giymeye teşvik ediyor.
GSK Türkiye İletişim Müdürü Tuğba Çamlı, "Epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlı olarak gerçekleşen ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. 2012'de yayınlanan bir çalışmada her 200 kişiden birinin epilepsi hastası olduğu ifade edilmiştir. Epilepsi ile mücadelede en önemli silahımızın onu tanımak olduğunu düşünüyoruz. Biz epilepsi konusundaki bilinirlik ve bilincin artırılması amacıyla düzenlenen Mor Gün etkinliğine destek veriyor ve konuya duyarlı herkesi 26 Mart'ta mor giymeye davet ediyoruz" diye konuştu.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)