adscode
adscode

ERA Öğrencisi, Balkan Şampiyonası’na Katılacak!

Karatede İstanbul İkincisi ERA’dan…

ERA Öğrencisi, Balkan Şampiyonası’na Katılacak!
Özel Okullar
8-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Okullar Arası Karate Turnuvası, öğrencilerin hünerlerini sergilediği müsabakalara ev sahipliği yaptı. ERA Kolejleri öğrencisi Ömer Faruk Karayiğit, turnuvadaki başarısıyla Özel Okullar Arası Balkan Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

 



Başarılı ve mutlu bir yaşam, fiziksel, ruhsal ve zihinsel performansın en etkili şekilde kullanılmasıyla elde edilebilir. Bu eğitim anlayışıyla öğrencilerinin spor, sanat ve bilim gibi farklı alanlardaki çalışmalarını teşvik eden ERA Kolejleri’nde, Ömer Faruk Karayiğit’in karatedeki başarısının gururu yaşanıyor.

 

ERA Kolejleri’nde 5. sınıf öğrencisi olan Ömer Faruk Karayiğit 7 yaşından beri karate yapıyor. Antrenmanlarının yanı sıra derslerinde de başarılı olan öğrenci, 8-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Okullar Arası Karate Turnuvası’nda Kata dalında İstanbul İkincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Ömer, turnuvanın ardından sevincini, Kampüs Müdürü Ümit Yaşar Çelik, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.




Ömer’in derece aldığı Kata, karate antrenmanlarının 3 bölümünden birini ifade ediyor. Karate antrenmanları, Kihon, Kata ve Kumite bölümlerinden oluşuyor. Kata, çeşitli tekniklerin belirli bir sırayla uygulanması anlamına geliyor. Karatede elde ettiği başarı sayesinde Ömer Faruk Karayiğit, Özel Okullar Arası Balkan Şampiyonası’na da katılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)