adscode
adscode

Erasmus Öğrencilerinden Türkçe Sunum

Erasmus programıyla eğitimlerini Selçuk Üniversitesi’nde sürdüren öğrenciler için kültürel değişim etkinliği gerçekleştirildi. Programda yabancı öğrenciler, ülkelerini Türkçe konuşarak tanıttı. Sunumlardan…

 Erasmus Öğrencilerinden Türkçe Sunum
Etkinlikler

Selçuk Üniversitesi Aleaddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki Erasmus Evi’nde düzenlenen  etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu, koordinatörlük çalışanları ve yabancı öğrenciler katıldı.

ERASMUS, ÜLKELER ARASI KÜLTÜREL BAĞLARI GELİŞTİRİYOR
Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Erasmus Student Network (ESN), 1989 yılında kurulan bir öğrenci değişimi programıdır. Avrupa’daki ülkeler arasında öğrencilerin değişimiyle ülkeler birbirleriyle sosyal ve kültürel bağlarını geliştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır.  “Öğrenciler öğrencilere yardım ediyor” sloganı ile her yıl 12.000 ESN gönüllüsü, 150.000 değişim öğrencisine yardım etmektedir. Bu kadar büyük çapta gerçekleşen bu programa üniversite olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Selçuk Üniversitesi olarak gelen ve giden öğrenci sayılarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Üniversitemize gelen yabancı öğrencilerin Konya’nın ve ülkemizin kültürünü öğrenmesi ve buradan mutlu ayrılmalarını istiyoruz. Bunun için de yönetim olarak elimizden geleni yapacağız.”  dedi.

ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNİ TÜRKÇE KONUŞARAK ANLATTI
Açılış konuşmasının ardından Erasmus programıyla Polanya’dan gelen Selçuk Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü öğrencisi Sylvia Wójtowicz ve İspanya’dan gelen Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Daniel Pérez Ortiz, ülkelerini Türkçe sunumla anlattı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Fuat Boyacıoğlu, Erasmus öğrencilerine hediyelerini verdi. Hediyelerden sonra geçilen yemekte yabancı öğrenciler, ülkelerine ve yörelerine ait olan ve kendileri tarafından hazırlanan yemekleri misafirlere ikram etti.
Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri de program boyunca seslendirdikleri birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleriyle misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)