adscode
adscode

ERASMUS+ PROJESİNDE TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

SMART KIDS - SMART CITIES Projesinin üçüncü toplantısı Yunanistan’ın Girit adasındaki Resmo şehrinde 4-5 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

ERASMUS+ PROJESİNDE TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
Okullardan Haberler

Birleşik Krallık, Yunanistan, Polonya, İspanya ve Türkiye’den katılımcı üniversite ve okulların iş birliğinde yürütülen ve Avrupa Birliği Erasmus+ programıyla desteklenen SMART KIDS - SMART CITIES Projesinin üçüncü toplantısı Yunanistan’ın Girit adasındaki Resmo şehrinde 4-5 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Özel Arı Okulları tarafından temsil edildiği projede, Özel Arı Okulları adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Seva Demiröz, akademik danışmanlar Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Prof. Dr. Uğur Hikmet Öner ve ARGEM Uzmanı Kerem Ay yer aldı. Proje kapsamında yürütülen çalışmaları paylaşan Özel Arı Okullarının Erasmus+ ekibi projenin ileri aşamalarında yapılacak çalışmaların biçimlendirilmesine önemli katkılarda bulundu.

STEAMmaker Laboratuvarından çıkan ürünlere yoğun ilgi

Özel Arı Okulları STEAMmaker laboratuvarında öğrencilerin uzmanlar ve öğretmenler rehberliğinde yürüttükleri Akıllı Trafik Işıkları, Geliştirilmiş Akıllı Sera ve Akıllı Araba projeleri toplantıda büyük beğeni topladı.

Ayrıca 8 Aralık 2018 tarihinde Özel Arı Okulları ve Çankaya Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen STEAM Öğretmenler Konferansı paydaşların takdirini kazandı. Projenin bir sonraki toplantısının Aralık 2019’da gerçekleştirilmesi planlandı.

SMART KIDS - SMART CITIES PROJESİ NEDİR?

Akıllı şehirler temasıyla yürütülen proje, öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyerek fen bilimleri, teknoloji, matematik, mühendislik ve mimarlık gibi bilimsel konulara işaret eden çok disiplinli bakış açısına dayanıyor. STEAM öğrenme yaklaşımı ile öğrenci merkezli derslerle yürütülen proje, öğrencilerin araştırma, sorgulama,  eleştirel düşünme, yaratıcılık, problem çözme, iletişim ve işbirliği, üretkenlik, liderlik ve sorumluluk becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken proje geliştirilme süreçlerini deneyimlemelerine olanak sunuyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)