adscode
adscode

Erciyes'te tabela krizi

Erciyes Üniversitesi kapısının yenilenmesiyle giriş tabelasında bulunan T.C ibaresinin kaldırılması tartışmalara neden oldu. Tepkilerin ardından açıklama yapan üniversite, T.C ibaresinin yeniden koyulduğunu duyurdu.

Erciyes'te tabela krizi
Üniversite

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) Sabancı Kültür Merkezi tarafındaki yenilenen giriş kapısında eskisinin aksine T.C ibaresinin olmadığı görülmüştü. Konuyla ilgli tartışmalar üzerine Erciyes Üniversitesi, açıklama yaptı.

Üniversite yanlıştan döndü: Kapı girişine T.C ibaresi yeniden eklendi

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamada; "Erciyes Üniversitesi olarak sürekli iyileştirme yaklaşımıyla, birlikte en iyiyi yapabilme anlayışının tüm paydaşlarımızda hâkim olmasını ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak istiyoruz. Kurumumuz adına sürdürdüğümüz çalışmalarla Erciyes Üniversitesi algısı ve Erciyes Üniversitesi marka değerini zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlayışla Üniversitemizin Sabancı Giriş kapısı, bayrağımız, logomuz ve üniversitemiz ismini içeren yenileme çalışmaları halen devam etmektedir. Henüz devam eden ve tamamlanmamış bu çalışmalarda, bizlerin ve toplumun hassasiyetlerine uygun şekilde Sabancı Giriş kapısında devletimizin simgesi olan 'T.C.' ibaresinin yer aldığı bilgisini kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kapının son hali ise şu şekilde oldu:

ERÜ'den 'T.C.' Açıklaması: Henüz tamamlanmamıştı!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ise “Aklın yolu bir! Hatadan dönüldü. Erciyes Üniversitesi’nde yeni yapılan tabelada kaldırılan T.C. ibaresi, yeniden konuldu” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)