adscode
adscode

Erdoğan: İstiklal Marşı milli mutabakat metnidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal mücadelesinde cephedeki kahramanlar kadar manevi önderlerin de büyük emeği bulunduğunu belirterek "Bu manevi önderlerin başında yer alan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme…

Erdoğan: İstiklal Marşı milli mutabakat metnidir
Türkiye'den Haberler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Aziz milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin muvaffakiyetinde şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar manevi önderlerimizin de büyük emeği vardır" diyen Başbakan Erdoğan, bu manevi önderlerin başında da İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un geldiğini bildirdi. Başbakan Erdoğan mesajına şöyle devam etti:
"Mehmet Akif Ersoy, bu büyük mücadeleye tüm ruhuyla, tüm benliğiyle katılmış, kalemiyle, sözleriyle, şiirleriyle milletimizin hissiyatına tercüman olmuş, en zor gününde milletimize umut aşılamıştır. Kaleme aldığı İstiklal Marşı, bu toprakların ruhunu, bu milletin özünü yansıtması bakımından sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metnidir. Arkasında bıraktığı Safahat'ıyla ve makaleleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatan Mehmet Akif Ersoy, Hakk ve hakikat uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Merhum Mehmet Akif Ersoy'u ebedi âleme irtihalinin 77. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla sevgiyle selamlıyorum." (ANKA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)