adscode
adscode

Erdoğan: Milli irade istikrarı seçti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili "Milli irade dün 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti" dedi.

Erdoğan: Milli irade istikrarı seçti
Türkiye'den Haberler

İstanbul'da Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Milletimden de en büyük istirhamım şudur, bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim, 'tek millet' dedim, 'tek bayrak' dedim, 'tek vatan' dedim, 'tek devlet' dedim. Bu dört tane başlık, bizim için adeta olmazsa olmazdır" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre bir gazetecinin seçim sonuçlarının sürpriz olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, 7 Haziran'da yapılan seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerinin sonuç vermediğini ve tekrar milli iradeye müracaat edildiğini belirtti.

Erdoğan "Çünkü siyasi dünyamızda bu işin nihai belirleyicisi milli iradedir ve milli irade dün, 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'İstikrardan başka çıkış yok' dedi. Böyle bir karar vermeyi ortaya koydu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletim adına, şahsım adına da hakikaten dün gece o duyulan coşkunun, ülke genelinde dün cereyan eden seçimlerdeki hakikaten demokratik bir olgunluğun ülkemizde ne noktaya geldiğini göstermesi bakımından da şükranlarımı ifade ediyorum." dedi.

'Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz?'

Dış basında kendisiyle ve AKP ile ilgili yorumları da değerlendiren Erdoğan dünya medyasının Türk milli iradesine saygı duymadığını savundu.

Erdoğan şöyle konuştu: "Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Milli irade burada diyelim, Erdoğan'ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sorun. Onlara bunu sormak lazım. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz?"

Tüm dünyanın sonuçlara saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Dolayısıyla buna da tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada da böyle bir olgunluğu ben pek görmedim. Nadide bazı yerleri bir kenara koyarsak, hamdolsun çok olgun bir seçim geçti. Çok kısa zamanda da neticeler, hemen hemen saat 24.00 olmadan biliyorsunuz netleşti. Onun için milletime de şükranlarımı iletiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar." dedi.
Erdoğan daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki anne ve babasının kabirlerini ziyaret etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)