adscode
adscode

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Hasan Gönen

Kuruluş tarihi: 1970

Bulunduğu il: Eskişehir 

Akademik birimleri: Ziraat, Sanat Tasarım, Fen-Edebiyat, İktisadi İdari Bilimler, Diş Hekimliği, Eğitim, Mühendislik Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Turizm, İlahiyat olmak üzere 11 fakültesi, 5 enstitüsü, 4 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: Lisans ve ön lisans programlarında 25.146, 4.514 yüksek lisans, 1014 doktora, 307 tıpta uzmanlık ve 1038 yabancı uyruklu olmak üzere 30.981 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 290 profesör, 181 doçent, 307 yardımcı doçent, 63 öğretim görevlisi, 89 okutman, 35 uzman olmak üzere 1.547 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Öğrenciler için üniversitenin çeşitli birimlerinde, kısmi çalışma olanağı mevcut.

Barınma olanakları: KYK yurtlarının yanı sıra üniversite merkez yerleşkesinin hemen yanında, öğrencilere uygun fiyata kiralanan özel apart daireler bulunuyor. Mahmudiye, Sivrihisar ve Çifteler yerleşkelerinde üniversitenin yurtları mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 89 öğrenci kulübü ve Gençlik Danışma birimi bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), 46 yıllık geçmişe sahip, genç, dinamik, çağdaş yapısıyla öğrenci merkezli, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi değere dönüştüren, toplumla bütünleşmiş, ulusal ve uluslararası ölçekte tanınır, tercih edilir ve saygın bir üniversitedir. Kalite, öncülük, girişimcilik ve yenilikçilik değerleriyle ülkemizin ihtiyaç duyduğu; özgüvenli, katılımcı, araştıran, sorgulayan, paylaşımcı, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı gençler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Çağın gerektirdiği doğrultuda eğitim seviyesi yüksek, teknolojiyi bilgi üretimine entegre edebilen, ürettiği bilgiyi yalnız ekonomik değil toplumsal faydaya dönüştürebilen, yenilikçiliği ve yaratıcılığıyla rekabete hazır bireyler yetiştirmektedir. Üniversitemizde araştırma, laboratuvar imkânları ve sosyal/sportif imkânlar oldukça gelişmiştir. Eskişehir ise, ulaşım imkânlarının kolaylığı, ayrıca gerek ekonomik kolaylığı gerekse genç nüfusa sunulan hizmetlerin fazlalığı dolayısıyla, tam bir öğrenci şehridir.

İletişim bilgisi: www.ogu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)