adscode
adscode

Evdeki gönüllü eğitmenler için veli kitapları yazıldı

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, eğitim-öğretim süreçlerine duyarlılıkla destek veren veliler için toplam 7 kitap üretti.

Evdeki gönüllü eğitmenler için veli kitapları yazıldı
Eğitim
Güncelleme : 16-Jun-21 18:34

Bütün dünyada 4C becerileri (4C skill) olarak tanımlanan eleştirel düşünme, yaratıcılık, iletişim ve iş birliği becerileri 21. yüzyıl becerileri olarak kabul ediliyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından hazırlanan veli kitapları, bu temel yaşam becerilerini geliştirmek için velilere rehber oluyor. Türkiye’de alanının ilk ve tek örneği olan ve uzmanların hazırladığı yayınlar, teori ve pratiği buluşturarak kılavuzluk ediyor.

“6-7 Yaş Beceri Geliştirme, 8-9 Yaş Beceri Geliştirme, 10-11 Yaş Beceri Geliştirme ve 12-13 Yaş Beceri Geliştirme 4Cs (4C skill)” veli kitaplarının yanı sıra, “Duygularımı Aklımla Buluşturuyorum”, “Geleceğin Çocuklarına İlham Veren Projeler” ve “Mutlu Çocuklar Mutlu Ailelerde Yetişir” adlı kitaplar, ilgili yaş gruplarına göre her bir veliye ulaştırılıyor.

VELİ KİTAPLARI, UZAKTAN EĞİTİMİN TAMAMLAYICI UNSURU

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, “Bilgi ve iletişim çağına uygun vizyonumuz ve eğitim sektörünün dijital dönüşüm sürecine öncülük eden çalışmalarımızla, tüm zorluk ve dezavantajları geride bıraktık. Uzaktan eğitime de hibrit eğitime de hızla adapte olduk. Eğitimi evlerinden sürdüren öğrenciler üzerinde velilerimizin emeği çok büyük. Veli kitaplarımız, bu sürecin tamamlayıcı unsurlarından sadece biri. Proje temelli eğitim anlayışımızın vizyonu, sürdürülebilirlik bilincini de kapsıyor. Ayrıca, akademik başarının yanında, çocuklarımızın mutlu bireyler olmasını sağlamak için de çalışıyoruz. Bu nedenle, uzmanların ‘Mutlu çocuk, mutlu ailede yetişir’ anlayışı, veli kitaplarına da yön vermiştir. Araştıran, sorgulayan, öğrenmekten keyif alan mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)