adscode
adscode

Faber-Castell Tasarım Atölyeleri Yeni Yılda Da Devam Ediyor

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri firması Faber-Castell’in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi ve S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla…

Faber-Castell Tasarım Atölyeleri Yeni Yılda Da Devam Ediyor
Etkinlikler
Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: ‘Boyama Atölyesi; Parım Parım Parmaklarım’
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 4 Ocak Cumartesi
Saat: 14:00 – 15:00
Yaş: 4 - 6 Yaş Arası
Etkinlik detayı:  Çocuklar için, 10 parmaklarındaki 10 marifeti gösterme zamanı. Artık ortada ne fırça var ne de kalem var. Her şey parmaklarda. Bu hafta sonu Haliç’in muhteşem renkleri çocukların parmaklarıyla hayat bulacak. Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Boyama Atölyesi; Parım Parım Parmaklarım” adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 25 TL.
 
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Etkinlik: ‘Tasarım Atölyesi; Uçaklar Ne İlginç Araçlar’
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 4 Ocak Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 6 - 8 Yaş Arası  
Etkinlik detayı: Bu cumartesi çocuklar uçakların ilginç dünyasına doğru yolculuğa çıkacak. Bu dünya ile ilgili merak ettikleri her  şeyi bu atölye sayesinde öğrenecekler. Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 20 TL’dir.
 
Pera Müzesi
Etkinlik: ‘Maviyi Seviyorum’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 4 Ocak Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş Grubu: 4 – 6  Yaş Arası
Etkinlik Detayı: Mavinin birbir farklı tonunu keşfedecek çocuklar, keşfettikleri bu renklerle kendi resimlerini oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
Etkinlik: ‘Hayalimdeki Takı’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 4 Ocak Cumartesi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş Grubu: 7 – 14  Yaş Arası
Etkinlik Detayı: Sophia Vari’nin eserlerinden ilham alan çocuklar, birbirinden çeşitli malzemelerle kendi takılarını tasarlayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
Etkinlik: ‘Kağıt Üstüne Kağıt’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 5 Aralık Pazar
Saat: 12:20 – 14:20
Yaş Grubu: 4 – 6  Yaş Arası
Etkinlik Detayı: Çocuklar, sergideki kolaj çalışmalarını inceledikten sonra, eğitim atölyesinde değişik kağıtları bir araya getirerek, kendi kolajlarını oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
Etkinlik: ‘Günlük Hayatımızdaki Şekiller’
Yer: Pera Müzesi
Tarih: 5 Aralık Pazar
Saat: 15:00 – 17:00
Yaş Grubu: 7 – 14  Yaş Arası
Etkinlik Detayı: Geometrik ve organik şekillerle çalışan Sophia Vari’nin rölyef çalışmalarını inceleyen çocuklar, farklı bir malzemeyle soyut/somut kavramları üzerine kabartmalarını oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.
 
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Etkinlik: ‘Taş Ağır mıdır?’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 31 Aralık ve 02 / 03 Ocak 2014
Saat: 10:00 – 15:00
Yaş Grubu: 5 - 17 yaş arası
Etkinlik Detayı: Bu atölyede, Anish Kapoor’un eserlerinde yaratmaya çalıştığı ağır, hafif boşluklu ve soyut olma algılarını katılımcıların da duyumsamalarını sağlayacak üç boyutlu çalışmalar yapılacaktır.

Etkinlik: ‘Asistanım Bilgisayar’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 4 Ocak Cumartesi
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş Grubu: 9 - 12 yaş arası
Etkinlik Detayı: Bu çalışma ile çocuklar bilgisayar kullanarak tasarım yapacaklar ve tasarladıkları biçimleri kendi seçecekleri materyaller ile üç boyutlu hale getirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.
 
Etkinlik: ‘Malzemem, Ben ve Tesadüfler’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 4 Ocak Cumartesi  / 14:00 – 16:00
           5 Ocak Pazar / 14:00 – 16:00
Yaş Grubu: 7 - 8 yaş arası
Etkinlik Detayı: Çocuklar, Anish Kapoor'un sıklıkla kullandığı pigment, balmumu gibi materyalleri Süreç Stüdyosu olarak tasarlanan atölyede kullanarak bir sanat laboratuarı deneyimi yaşayacaklar. Bir eser yaratılırken kendi kararlarının dışında nelerden etkilendiğini yaşayarak görecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.
 
Etkinlik: ‘Dünya Bu Eser İçin Çok Küçük’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 5 Ocak Pazar
Saat: 11:00 – 13:00
Yaş Grubu: 5 - 6 yaş arası
Etkinlik Detayı: Çocuklar, onlar için hazırlanmış beyaz bir galeri, kamusal alan ve doğa maketleri için soyut biçimler tasarlayacaklar. Küçük büyük algısı, objenin mekanı var etmesi, soyut figür gibi kavramları tartışıp minyatür dünya içine büyük eserler yapıp yerleştirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)