adscode
adscode

Facebook, Android'e veda mı ediyor?

​Google Play'den çekilmesi durumunda yaşanacakları görmek için ilginç bir teste imza atan Facebook kendi elleriyle Android uygulamasını bir süreliğine devre dışı bıraktı.

Facebook, Android'e veda mı ediyor?
Sosyal Medya
Google Play'den çekilmesi durumunda yaşanacakları görmek için ilginç bir teste imza atan Facebook kendi elleriyle Android uygulamasını bir süreliğine devre dışı bıraktı. Sosyal medya devine yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, kendi uygulama marketini kurmak için düğmeye basan Facebook, uzun vadede Google'ı bypass etmeye hazırlanıyor.

Facebook uygulamasının Google Play'den çıkarılması durumunda yaşanacakları önceden görmek isteyen Facebook ilginç bir deneye imza attı. 
Android uygulamasını deneme amaçlı devre dışı bırakan sosyal medya devi, bu süre zarfında platformu Android işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlarıyla kullanan üyelerinin tepkisini ölçtü. 
Facebook Android uygulamasını kendi elleriyle devre dışı bıraktığında sanılanın aksine ciddi bir düşüş yaşamadı. Bunun sebebi ise uygulamadan Facebook'a giremeyen çoğu kullanıcının siteye internet tarayıcılar üzerinden ulaşması oldu. 
Kullanıcının platforma olan bağlılığını ölçen Facebook'un söz konusu deneyi Google Play'den çıkarılması durumunda yaşanacakları önceden denemek için yaptığı konuşuluyor. 
Adı açıklanmayan bir Facebook yetkilisine göre, sosyal medya devi bu ilginç testin sonuçlarından memnun. Zira site yönetimi, kullanıcının platforma sadık olduğu sonucuna vardı. 
Ancak Facebook'un Google Play'den çıkarılması durumunda izleyeceği yol da şimdiden oluşturuluyor. Bir süredir dile getirilen iddialara göre, kendi uygulama marketini kurmak için düğmeye basan Facebook, uzun vadede Google'ı bypass etmeye hazırlanıyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)