adscode
adscode

Facebook kullananlar dikkat! Şifrenizi hemen değiştirin

Facebook ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi olan Facebook'ta güvenlik açığı tespit edildi.

Facebook kullananlar dikkat! Şifrenizi hemen değiştirin
Sosyal Medya
Facebook ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde bir gün içerisinde en çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi olan Facebook'ta güvenlik açığı tespit edildi. Peki Facebook şifresi nasıl değiştirilir?

Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tam anlamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğu belirtiliyor.

Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış hatta Facebook’un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.

Korsanların Facebook kullanıcılarının bilgilerine ulaşıp ulaşmadığı henüz bilinmiyor. Ancak siber güvenlik uzmanları Facebook kullanıcılarına şifrelerini değiştirme çağrısında bulundu.

FACEBOOK ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

İnternetteki en büyük tehdit hiç şüphesiz şifreler konusunda yaşanmaktadır.İnternet kullanıcılarının şifreleri çalınarak bütün bilgilerine ulaşılabilmekte ve maddi olsun manevi olsun bir çok zarar ortaya çıkabilmekte.Şifre hırsızlarının son yıllardaki en büyük durağı ise Facebook oldu.Şimdi sizlere Facebook’da hesabınızın güvende kalması için önemli şey olan şifre değiştirmeyi anlatacağız ve bazı önerilerde bulunacağız.

Facebook’da hesabınızın güvenliğini sağlamak için sık sık şifre değiştirmeniz gerekiyor.Hesabınız üzerine yapılacak saldırıların önüne geçmek için şifrenizi sık sık değiştirmenin yanı sıra şifrenizin güçlü olması da şart.Facebook hesabınızın güvenliği için en etkili yolun şifre değiştirmek olduğunu düşünürsek şifrenizi de nasıl değiştireceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Facebook şifrenizi değiştirebilmek için öncelikle Facebook’a giriş yapmanız gerekiyor. Sağ üst kısımda yer alan ok tuşuna basınca açılan menüden Hesap Ayarları linkine tıklayarak şifremizi değiştireceğimiz menüye ilerliyoruz.

Önümüze gelen menüde Şifre yazan satırın en sağ kısmında bulunanDüzenle linkine tıklayarak yeni şifremizi belirleyeceğimiz ekrana ulaşmış oluyoruz.

Şifremizi değiştirebilmek için ilk olarak Mevcut: yazan kutucuğakullanımda olan şifreyi yazmak gerekiyor. Alttaki 2 kutucuğa ise yenişifreyi yazdıktan sonra Değişiklikleri Kaydet butonuna basarak yenişifremizi aktif hale getiriyoruz.

Şifre belirlerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi, yenişifrenin mümkün olduğunca uzun, içerisinde hem küçük harf hem büyükharf hem de rakamların bulunması. Ayrıca şifrenizin içerisinde adınız ya da doğum tarihiniz gibi tahmin edilebilecek bilgilerin olmaması daavantajınıza olacaktır.

MİLLİYET

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)