adscode
adscode

Facebook'a Savaş Açtılar

Facebook’ta yer alan “şişman hissediyorum” özelliği ve beraberinde gelen "gülen surat/smiley" binlerce kişiyi ayağa kaldırdı.

Facebook'a Savaş Açtılar
Sosyal Medya
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yer alan ve “şu anda... hissediyorum” özelliği binlerce kişinin “Facebook’taki şişman hissediyorum ikonunun kaldırın” başlıklı bir kampanya başlatmasına neden oldu.

Change.org adlı internet sitesindeki kampanyayı Catherine Weingarten ve “tehlikedeki vücutlar” isimli bir grup başlattı. Tehlikedeki vücutlar grubu internet sitesinde yaptığı açıklamada “bizim amacımız ileride insanların kendi vücutlarına düşman olmasını engellemek” sözlerine yer verildi.

16 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Weingarten da 16 bin'den fazla kişinin katıldığı kampanya sayfasında yaptığı açıklamada “Facebook’ta gezinirken bir arkadaşımın durumunu ‘şişman hissediyor’ şeklinde yazdığını ve yanına da şişman bir “gülen surat/smiley” ikonu geldiğini gördüm. Komik olsun diye yapılan bu şey beni kızdırdı. Uzun yıllar boyunca kendi vücuduyla barışık olamayan ve zayıflamaya çalışan birisiydim. Aşırı kilolu olan ve bunu aşmaya çalışan insanların nasıl hissettiklerini bildiğim için Facebook’un bu özelliği bana hiç komik gelmedi. Facebook yeme alışkanlığı bozukluğu olan insanlarla alay ediyor” dedi. 

Facebook tarafından yapılan açıklamada “Facebook insanların arkadaşlarıyla duygularını paylaşmak için kullandığı bir site. Biz de insanların yazdıklarına “duygu” ekleme özelliği getirdik. 100’den fazla “duygu”dan birini seçebilir ya da kendinizinkini yaratabilirsiniz.” dedi.

PİYASA DEĞERİ 212 MİLYAR DOLAR

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook'u her gün 890 milyon kişi ziyaret ediyor. 2014 raporlarına göre ise 1.3 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Piyasa değerinin ise 212 milyar dolar olduğu öngörülüyor.

ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)