adscode
adscode

Facebook’un Aquila’sı ilk uçunu başarıyla gerçekleştirdi

Facebook’un daha önce tanıttığı insansız hava aracı prototipi Aquila, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bildiğiniz gibi Facebook’un interneti tüm dünyaya yayma hareketinin bir parçası olan bu drone projesi,…

Facebook’un Aquila’sı ilk uçunu başarıyla gerçekleştirdi
Sosyal Medya
Arizona’daki bir pistten kalkarak ilk uçunu gerçekleştiren Aquila ilk görevinde havada tam 96 dakika geçirdi. Normalde görevi 30 dakika olarak yerine getirmesi planlanan Aquila’da her şey yolunda olunca test uçuşu uzatıldı ve hedeflenenin 3 katı kadar bir zaman diliminde havada kaldı. Deniz seviyesinden 2150 feet yükselikte seyrini gerçekleştiren Aquila böylece ilk uçuşunu sorunsuz bir şekilde tamamladı.

Aquila daha önce Facebook mühendisleri tarafından 5’te 1 ölçekli yapılan prototip üzerinden testlerini gerçekleştirmişti. Bu sefer ise genişliği bir Boeing 737 uçağının kanat genişliğine sahip gerçek Aquila ile ilk test uçuşu için başarıyla havalandı ve geri dönerek inişini gerçekleştirdi. Çok çok az bir elektrik gücüyle çalışan Aquila’nın 60 bin feet yükseklikte sadece 3 saç kurutma makinesinin harcadığı kadar enerji tükettiğinin altı çizildi.

http://webrazzi.com/


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)