adscode
adscode

Facebook’un başı Trump ile şimdiden dertte

Facebook, Başkanlık seçimlerinin ardından bu kez de ABD başkanlık yarışını manipüle etmekle suçlanıyor ve Trump tarafından eleştiriliyor.

Facebook’un başı Trump ile şimdiden dertte
Sosyal Medya
Sosyal medya devi Facebook, 2016 yılında “Trendler” özelliği yüzünden kullanıcıların tepkisini çeken ve algoritmadaki sorun nedeniyle çalışanlarını işten çıkarmıştı. Başkanlık seçimlerinin ardından bu kez de ABD başkanlık yarışını manipüle etmekle suçlanıyor ve Trump tarafından eleştiriliyor. 

Donald Trump’ın anketlerin aksine sürpriz bir şekilde ABD başkanı seçilmesinin ardından, Facebook’un Trump’ı seçimde ön plana çıkardığı iddialarına yanıt, sosyal medya devinin 1 numaralı isminden geldi. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, katıldığı bir konferansta, Facebook’un seçimi manipüle ettiği iddialarına yanıt verdi.Söz konusu iddiayı “çılgınca” olarak nitelendiren Zuckerberg, “Eğer Trump’ın seçilmesinden dolayı sosyal medyayı suçluyorsanız yanılıyorsunuz” dedi. Platformdaki sahte haberlerin varlığını kabul eden Zuckerberg, bu tarz haberlerin genele oranla oldukça az olduğunun da altını çizdi.

İşte 9 Kasım öncesi Facebook’ta yer alan ve tepki çeken sahte haberler:

“Clinton’dan Trump seçilirse iç savaş çağrısı”

“Papa dünyayı şok etti, Trump’ı Başkanlık için destekledi”

“Barack Obama Kenya’da doğduğunu kabul etti”

“Hillary Clinton’ın yolsuzluk belgelerini soruşturan FBI ajanı öldü”


Bigiçagi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)