adscode
adscode

'Fakirlik belgesi alan gençlerin sayısı iki kat arttı'

Çok sayıda muhtarla görüştüğünü belirten CHP'li Gürsel Tekin “Hepsinin ortak söylemi ‘fakirlik belgesi’ alan gençlerin sayısında büyük bir artış olduğu yönünde. Geçen yıla kıyasla belge için başvuranların sayısı en az iki kat artmış durumda" dedi.

'Fakirlik belgesi alan gençlerin sayısı iki kat arttı'
Eğitim

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Anayasanın 42. maddesi eğitim hakkı için “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz” diyor. Ancak Türkiye’de üniversiteyi kazanan binlerce genç, Anayasal bu haktan yararlanamıyorlar. Çünkü 850 bin genç üniversiteyi kazanmış ama bunlardan 105 binden fazlası hala kaydını yaptıramamış durumda” dedi

CHP’li Tekin, son aylarda birçok il ve ilçedeki çok sayıda muhtarla görüştüğünü belirterek “Hepsinin ortak söylemi ‘fakirlik belgesi’ alan gençlerin sayısında büyük bir artış olduğu yönünde. Geçen yıla kıyasla belge için başvuranların sayısı en az iki kat artmış durumda. Ülkeyi idare edenler gündemi değiştirmeye çabasında ama halkın tek bir gündemi yoksulluk” dedi.

Üniversitelerin herhangi bir bölümüne yerleşen adaylar son günlerde ya kayıt yapmaktan vazgeçiyor ya da kayıtlarını donduruyor diyen Tekin, “üniversite kayıt yaptırmaya gitmesi gereken gençler muhtarlıklara gidiyor! Neden biliyor musunuz? Kayıt dondurmak için fakirlik belgesine ihtiyaçları var da ondan” diye konuştu.

Ekonomik kriz eğitim hayatını da bitirmek üzere diyen Tekin, Hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin çocukları, eğitim masrafları karşısında çaresiz kalarak eğitime devam etmeme kararı alıyorlar. Muhtarlıkların önünde kuyruklar oluşmuş durumda. Eyy yönetenler kafanızı uzatında bir bakın sokaklara! Gençler fakirlik belgesi almanın yollarını arıyorlar. Hayaldi gerçek oldu. Ülkenin bu yüzyılda yaşayacağı en büyük ayıbı gençlere yaşatınız.” İktidar sahipleri ise krizin varlığına dair inanmayıp vatandaşın aklıyla alay eder gibi, “Daha iyi arabaya binmek daha iyi telefon alabilmek daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” diye konuşabiliyorlar. Daha önce kayıt yaptırabilecek yüz binlerce genç bugün yardıma muhtaç hale gelmiş durumda. Türkiye’nin bundan daha önemli bir gündemi yoktur ve olamaz da.” dedi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)