adscode
adscode

Fatih Altaylı: "Yalvarıyoruz açın şu üniversiteleri"

Fatih Altaylı: “Bir nesli heba etmeyin. Gençleri sokağa atmayın. Açın şu okulları. Yalvarıyorum. Açın”

Fatih Altaylı: "Yalvarıyoruz açın şu üniversiteleri"
Üniversite
Güncelleme : 10-Mar-23 14:27

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uzaktan eğitime geçilen üniversiteler için çağrıda bulundu. Alelacele, önü arkası düşünülmeden alınmış bir karar olduğunu söyleyen Altaylı, “Bir nesli heba etmeyin. Gençleri sokağa atmayın. Açın şu okulları. Yalvarıyorum. Açın” dedi.

Altaylı yazısında şunları kaydetti:

“Öğrenciler isyanda. Pandemi nedeniyle zaten 2 eğitim yılı kaybeden bir kuşak, şimdi bir iktidarın hatası ve yanlıştan dönmedeki yavaşlığı nedeniyle 1 dönemi daha kaybettiriyor. Öğrenciler ve aileleri ise isyanda. Gençlerin bin bir zorlukla girdikleri üniversiteleri kapalı, büyük fedakarlıklarla eğitim almalarını sağladıkları çocukları okulda değil, evlerde, sokaklarda. Pek çok eğitim alanında uzaktan eğitimin imkansız olduğu biline biline okulların bir türlü açılmıyor olması bu dönem mezunlarının değerini, hak etmeseler bile, bir ömür boyu düşürecek bir unsur üstelik.

Şimdi “Nisan’da açarız” demeye başlamışlar. Niye Nisan belli değil. Bugün ile Nisan arasında okullar açısından hiçbir fark yok. Yapmayın beyler. Ne kadar erken o kadar iyi. Önümüzdeki pazartesiden daha iyi tarih yok. Açın bir an önce okulları.

Deprem bölgesinde yer alan ve eğitim vermesi, verilmesi mümkün olmayan yerlerdeki üniversitelerin öğrencilerini de, gittikleri illerdeki üniversitelerde “misafir öğrenci” statüsü ile yerleştirin. Gerekirse özel üniversiteler ile de anlaşın, bedelini kamu ödeyerek bir kısım öğrenciyi de özel üniversitelere geçici olarak yerleştirin. Bunları yapmak gerçekten zor değil. Atadığınız liyakatsiz yöneticiler bile bunu yapabilir.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)