adscode
adscode

'Felsefe Grubu Öğretmenleri İade-i İtibar İstiyor'

Bizler felsefe grubu öğretmenleriyiz , bir çoğumuz işsiz , şanslılarımız dershanelerde yaşlanıp gidiyor..

'Felsefe Grubu Öğretmenleri İade-i İtibar İstiyor'
Türkiye'den Haberler
"Bizler felsefe grubu öğretmenleriyiz, felsefe biliriz , sosyoloji biliriz , psikoloji bilir , mantık biliriz.. 
Felsefe biliyorum, düşünüyorum o halde varım diyorum, düşünüyorum ama neden işsiz olduğumu bilemiyorum.. Sosyoloji biliyorum, sosyal eşitsizliğin ne demek olduğunu biliyorum, ama bunu hazmedemiyorum.. Psikoloji biliyorum , ama psikolojimi nasıl düzeltmem gerektiğini bilemiyorum.. Mantık biliyorum, ama içinde bulunduğum durumu mantığıma nasıl yatıracağıma bilemiyorum.. Bizler Felsefe grubu öğretmenleriyiz , çok şey biliriz ancak bildiklerimiz bizim asıl sıkıntımız. İnsanın bildiği şeylerden sınanması ne acı bir imtihan olsa gerek.
Bizler sayıları 10 bini aşkın Felsefe grubu öğretmenleriyiz, öğretmen zümresinin dert küpü.. Her atama döneminde göğüs kafeslerini yırtıp ruhunu özgür bırakmak isteyenleriz ; atamaların uğramadığı, umutlarım yeşermediği , yıllardır nadasa bırakılmış hayallerin başkentinin krallarıyız.. İnsan haset edermiş , onu da öğrendik.. Hep güldük atama dönemin de diğer öğretmen dostlar mutluluk göz yaşları dökerken.. Onlar ağlarken biz onların adına güldük, hayırlı olsun diyerek.. Ve TV ekranlarına yansıyan ailecek yaşanan sevinçler , mutluluklar.. Şimdi artık seyredemiyorum , boğazım kilitleniyor  yutkunamıyorum..İnsan dostlarına hasette edermiş , öğrettiler..
4 yıl okuduk , sonra bir çoğumuz yüksek lisans yaparak formasyon aldık , sonra dershanelerde yüz kaslarımıza kıramp girene kadar yalancı gülümsemeler takındık , sonra hizmet içi eğitimlerde ordan oraya koşuşturup durduk.. Sonra anladık ki felsefe lisans diplomamızda boşunaymış , formasyon belgelerimiz de, rehberlik sertifikalarımızda , hepsi boşunaymış. Bizler özel sektörün ihtiyacı olduğumuz için beslenip , yedirilip içirilen Hansel ve Gretel’lermişiz. Devletimizin unuttuğu çocuklarmışız..
2013 Ağustos atamasında 40 bin atama arasından sadece 144 kişi atandı aramızdan ,  Kasımda da 750 kontenjandan sadece 2 kişi atandı.
Şimdi devletimizden tüm felsefe grubu öğretmenlerine iade-i itibar yapmasını bekliyoruz. Şubat ta yapılacak 10 bin kontenjandan Rehber öğretmenlik yan alanı da dahil olmak üzere 3 bin kontenjan ayrılmasını talep ediyoruz.."




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)