adscode
adscode

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları 2019 TYT Sorularının Yorumu

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Üniversite Hazırlık Bölüm Başkanlarının 2019 TYT ile ilgili derslere göre yorumları aşağıdaki gibidir.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları 2019 TYT Sorularının Yorumu
Eğitim
Güncelleme : 17-Jun-19 13:24

Türkçe (Bölüm Başkanları Faris Kuseyri- Mutlu Kılavuz ):  Türkçe sorularının 29’u anlam bilgisi, 11’i dil bilgisi konularını ölçmüş. Paragraf yorumu sorularında metinler genel olarak kısa tutulmuş. Kısa metinlerin yoğun anlatımı ise öğrencilerin zaman sorunu yaşamasına neden olmuş. Paragraf sorularında dikkat çeken önemli bir konu ise pek çok soruda seçeneklerin çok yakın hazırlanması. Bu durum, okuma alışkanlığı kazanmış öğrencilerin bile işini zaman zaman şansa bırakmasına yol açmaktadır. Çok yakın seçeneklerle hazırlanan soruların ölçücülüğü tartışılmalıdır.

Dil bilgisi konularını ölçen sorular, müfredat dışına taşmamakla beraber birkaç sorunun ayırt edici zorlukta olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Anlaşıldığı kadarıyla 2019 TYT’de Türkçe testindeki başarı, öğrencilerin genel sıralamasında belirleyici olacaktır.

 

MATEMATİK ( Bölüm Başkanları Ertuğrul Çelik -Kemalettin Ağaç): Matematik soruları MEB’in açıkladığı öğretim programına uygun bir içerikle hazırlanmış. Sorular öğrencinin temel matematiksel düşünce becerilerini ölçen, bilgiden ve işlemden daha çok yorum yapmaya dayalı, günlük hayat ile ilişkilendirilmiş bir formatta hazırlanmıştır. Geçen yıla göre açık ve anlaşılır bir dil kullanılmıştır.

GEOMETRİ (Bölüm Başkanı Mehmet Güler): Geometri soruları; geçen yılla benzerlik gösteriyor. Müfredat dışı herhangi bir soru yok. Günlük hayatla birleştirilerek geometrik yoruma dayalı, işlemi fazla olmayan sorular sorulmuş. Çalışan ve dikkatli bir öğrencinin çözebileceği nitelikte soruların olduğunu söyleyebiliriz.

 

FİZİK (Bölüm Başkanı Ulaş Türken-Banu Metin): 2019 TYT Fizik soruları günlük hayata dair temel kavramları irdeleyen ve müfredat dahilinde açık, anlaşılır sorulardan oluşmuş. 2 optik, 1 genleşme, 1 hareket, 1 elektrik, 1 madde ve özellikleri 1 de iş güç enerji konusundan soru sorulmuş. Konuyu ana hatları ile bilip, günlük yaşama uyarlayabilen öğrencilerin yapabileceği Fizik soruları hazırlanmış. 

 

KİMYA (Bölüm Başkanı Nihal Şen): Müfredat dışında herhangi bir soru yok. Soruların zorluk derecesi fazla değil. Dikkatli bir öğrenci rahatlıkla çözebilir.   

 

 

BİYOLOJİ (Bölüm Başkanı Emine Güler Durmaz): 2019 TYT Biyoloji sorularında, geçen yılki TYT’de olduğu gibi 9. Sınıf ve 10. Sınıf ünitelerine ait bilgiler sorgulanmıştır. TYT Biyoloji soruları müfredata uygun, beklediğimiz içerik ve öngörülen zorluk derecesindedir. Konu eksiği olmayan, ortalama bir öğrencinin Biyoloji sorularını çözerken de zorlanmadığı düşüncesindeyim.

 

TARİH (Bölüm Başkanı Ekber Zekioğulları): Sorular beklendiği gibi. Müfredata uygun. Genel olarak öğrencilerin zorlanmadığını söyleyebiliriz.

 

COĞRAFYA (Bölüm Başkanı Lale Erdemli): Müfredata uygun, orta ve kolay düzeyde yapılabilir sorular sorulmuş. Daha önceki sınavlara benzer. Çalışan öğrencilerin zorlanmayacağı bir sınav olmuş.  

 

FELSEFE (Bölüm Başkanı Birsen Arslankara): Müfredata uygun. Soruların zorluk derecesi orta düzeyde ve kolay. Bir önceki sınava benzer. Genel olarak yapılabilir nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)